Uite, mai avem sanse sa ne schimbam!


Un interviu tradus, valoros pentru intelegerea vietii..
Dr. Bruce Lipton este un specialist în biologia celulară, cercetator şi profesor la Universitatea din Wisconsin.Bruce Lipton Şi-a descoperit pasiunea pentru celule la şapte ani, când s-a uitat prima dată prin lentila microscopului şi a văzut un parameci. Din acel moment, viaţa lui avea să se schimbe. Şi-a convins mama să-i cumpere un microscop la care petrecea ore în şir şi a urmat facultatea de medicină. La facultate a făcut cunoştiinţă cu un microscop electronic care era de 1000 de ori mai puternic decât cel clasic iar la 10 ani de la acest episod era titular la facultatea de medicină a Universităţii din Wisconsin şi era recunoscut internaţional pentru cercetările sale pe celule stem clonate.
Dacă vechea biologie susţinea că suntem victimele genele noastre, şi că dacă ne-am născut cu gene “nenorocoase” nu avem ce să facem în privinţa acestui lucru, noua biologie, demonstrează că nu genele, ci noi, deţinem controlul asupra vieţii noastre.

E adevărat că venim pe lume având anumite gene, că suntem predispuşi spre anumite comportamente, dar mediul e cel care contează cu adevărat. Genele sunt corelate cu anumite comportamente, dar nu genele sunt răspunzătoare pentru acele comportamente. De exemplu, cheia maşinii e corelată cu funcţionarea maşinii. Dar dacă laşi cheia în contact, maşina nu o să pornească de capul ei. Tu eşti cel care controlează cheia, şi apoi maşina. Tu eşti răspunzător pentru ca maşina să pornească, nu cheia! Cheia e doar un element din acest sistem.