Calendar

Tinerete fara batranete…

Si viata fara de moarte, nu exista…
Si totusi, grija fata de viata si fata de darurile primite de la natura,pot sa impinga mai departe frontierele imbatranirii.

Regret fata de propria mea persoana - cu ereditatea buna si cu ce m-a inzestrat Cel de sus, ca am ajuns sa ma informez abia cum despre izvoarele de sanatate si tinerete care imi stau la indemana.
Intrucat doresc sa pornesc o CRUCIADA impotriva imbatranirii, voi redacta episodic, dar si in emisiunea mea, reportaje care sa constituie o pledoarie pentru sanatate “buna”.
Cauzele imbatranirii ( si aici nu ma refer la ten, frumusete neaparat) vin din strafundurile alcatuirii genetice a celulelor.
Dar lupta zilnica absolut necesara, este combaterea bolilor prin diete, prin folosirea suplimentelor nutritive, prin plante.
Asta este singura lupta care poate inabusi raul produs de de imbatranire in interiorul celulelor.
Degenerare= Imbatranire. Oxidarea ADN-ului genetic deterioreaza celulele, si astfel apar bolile…degenerative.D-aia si bolile se numesc asa, va dati seama? Vestea uimitoare este ca oxidarea poate fi diminuata prin antioxidare…si iata ajung sa va explic simplu ( ca mult mi-a trebuit sa discut si sa citesc de la specialisti), un lucru elementar : cand strici trebuie sa repari.Sau, daca esti educat si ai posibilitati, previi, si ajungi ca TU sa fii un exemplu, sau cel care recomanda…
In concluzie, alimentatia, suplimentele nutritive, homeopatia, plantele in general, pot face ca tineretea noastra…sa fie mult mai lunga. Si batranetea - frumoasa.
Am cunoscut recent un trainer (va fi curand la emisiune), un barbat la aproape 60 de ani, care arata ca la 40. Si sigur nu are nici o interventie estetica:). L-ati vazut pe Dl Bojor, la aproape 90 de ani, calareste inca muntii in expeditii de sute de km…Maine filmez o lectie de utilizare a vitaminelor si mineralelor, si discut cu un specialist despre ce inseamna alternativa homeopata. Toti acesti oameni, mi-au aratat prin exemplul lor, ca varsta se poate…cel putin redresa:)
Cunosc o farmacista care si-a recuperat memoria si competenta mintala generala la 70 de ani, folosind frunze de ginko pt stimularea circulatiei sangelui la nivelul creierului…
Deasemeni , stiu oamenii dragi care au murit pt ca n-au avut sansa sa se trezeasca la timp si sa observe pericolele la care se supun.
Nu cred ca viata e facuta sa nu simti gusturile, placerile, aromele. Dar pentru ca suntem dotati cu creier si cu o “viteza” in plus fata de animale, ar trebui sa profitam de unele capacitati, prin care putem struni poftele vietii, astfel incat timpul petrecut aici, printre alti oameni, sa fie un timp de calitate.

Publicat în: Sănătate
« »

Comentarii: