Selfie/partea a doua

Datorita implicarii intr-o campanie numita SELFIE, cu o camera foto exceptional de versatila, Sony alpfa5000,am facut unele descoperiri..Importante. Despre mine.
M-am privit in autoportete.
In majoritatea zambeam. Deseori insa, eu plangeam,sau ma temeam,sau eram furioasa.
Mi-era dor de cineva,sau aveam de luat decizii si nu puteam face nimic.
Dar eu zambeam. Si zambesc asa bine uneori, incat chiar cred ca nimeni nu isi da seama.

Am chemat atunci un prieten, fotograf, si l-am rugat sa imi faca el niste fotografii, in timp ce eu ma auto-fotografiam. Astfel, se putea vedea si camera mea foto, si puteam observa efectiv, procesul..SELFIE.
DESIGUR, AM CONTINUAT SA ZAMBESC. Doar era..shooting..
Am tinut cateva zile imaginile in computer,pentru ca nu stiam ce sa scriu.Ma uitam la poze, si nu vedeam nimic deosebit.
Azi mi-am dat seama, ca intreaga mea viata profesionala, am privit oamenii printr-un obiectiv, si i-am pus sa scoata ce au mai bun in ei, ca sa ii arat altora…Dar in timp ce ii “declansam” pe acest ecran, in care era nevoie sa iasa doar imaginea lor pozitiva, eu simteam si stiam despre ei cum sunt de fapt. Dar niciodata, nu am lasat in fotografii, sau in reportaje, sa afle si altii, mai mult decat faptul ca erau niste oameni exceptionali..
I-am “fortat” deseori, sa isi ridice standardele, si mai mult, sa se angajeze ca tin si vor creste acest standard. Acest lucru, il faceam de fapt cu mine insami…
Azi, vad cum fotografiile si filmele, provoaca marele public, la niste standarde imposibile. Si mai mult, mi-am dat seama, cat am cerut de la mine insami,ocupandu-ma de fapt de alte persoane…
Privindu-ma prin obiectiv si ecrane, am vazut ce nu se vede deseori, aproape niciodata, frica de respingere. Rad mereu si ma imbrac frumos, cu gandul ca imaginea asta, chiar imi aduce admiratie si iubire.Si chiar imi aduce!..Dar nu acea admiratie si iubire de care am nevoie cu adevarat.
Nesiguranta,teama de esec, neputinta de lasa controlul sunt cele care m-au facut sa alerg mereu dupa poza perfecta.
M-am vazut un pic dinafara, si am acceptat ca a fi SELFIE, e un fel de SE L(upta) sa FIE.
Mi-a servit ca protectie zambetul SELFIE, si ii multumesc ca m-a purtat spre recunoasterea unui adevar despre mine. Tot eu sunt si cand rad si cand plang, si nu am alt angajament mai important in viata, decat ca MIE SA IMI PLACA DE MINE. Si am ajuns la concluzia ca sunt chiar mai draguta , cand sunt vulnerabila si confuza.Ziua e mai lunga, oameni noi vin catre mine cu multa iubire, si porti noi se deschid catre adevaratul zambet.

  • 1sa
  • Fullscreen capture 6152014 43804 PM
  • zxv

PS: MUltumesc F64 si SONY ca mi-ati oferit uneltele cunoasterii :))

Luana Media

Previous post:
Next Post: