S-a copt o fructa in pomul TANGO

Vara asta , ca si in alte veri, culeg roadele puse in celelalte anotimpuri.Chiar daca ador capsunele si ciresele, bucuria verii este pentru mine o noua fructa in pomul tango- dansul care ma pasioneaza de ceva timp, si care face legatura intre dialogul meu perceptiv si realitate. Intre emotii si corp. Intre minte si inima.

As numi aceasta fructa CONSTIENTA, pentru ca sunt din ce in ce mai aproape cu practica , de ceea ce schemele motrice fac in legatura cu schemele cognitive. Poate la inceput am fost prea pasionala si teribilista in raport cu acest concept de relationare non verbala, Tango-ul, dar cu trecerea lunilor am inceput sa fac diferenta intre ce simte corpul atunci cand copiaza structuri de miscare, sau doar se lasa purtat de intentie, fata de ceea ce ofera cu adevarat acest dans in planul lucrurlui cu reflexele si cu comunicarea de calitate cu partenerul.

Intrucat pregatesc o alta editie POVESTE IN DOI, lucrez cu un instructor de tango alaturi de care constienta este miezul antrenamentului. De la primii pasi am realizat reflexele de postura, de echilibru, de relatie cu spatiul, care imi incurcau realmente progresul. Nu am invatat sa integrez in dans toate partile corpului, tocmai de aceea era doar frumos si placut, dar deseori greu de gestionat. Descoperind metoda Tango Discovery - o metodă inovatoare de a studia tangoul argentinian fondata de Mauricio Castro, licentiat in muzica si dans contemporan, avand peste 2000 de seminarii internaționale la activ, autor al 3 carti, predata de instructorul/manager al  scolii  Alexandru Eugen Cristea, pot spera ca evolutia mea sa fie cu adevarat cladita pe un concept avansat de invatare.

11701180_1002537023110444_4048451030581765912_n

Dorinta de a avea o viata traita cu arta si stil, imi scoate mereu in cale oamenii potriviti de a face un demers de comunicare interesant si inovativ. In cateva zile de lucru, am reusit sa unesc aceste 3 elementare instrumente in dans :

- Conștiența de Tango

- Structura Organică

- Improvizația 100%

..si sa obtin formarea unor elemente unice in dans, ale mele, dar conduse in limbaj comun cu partenerul.

Cred ca a vorbi aceeasi limba, barbatul si femeia,este deocamdata o frumoasa aspiratie. Dar si cand acest lucru se intampla, chiar daca la inceput este foarte putin, constatam amandoi ca reprezinta o resursa imensa de vitalitate si placere de a trai.

Minunea in tango este ca schimbi cu usurinta partenerii si partenerele..Doar este un dans social! In legatura cu cei care te invata, este la fel, doar ca aici atasamentele fata de o metoda, un instructor, un grup, pot sa te faca sa ramai intr-un loc si ani la rand.

Vara asta, dupa cum spuneam, pregatesc in parteneriat cu Alexandru Eugen Cristea si scoala Tango Discovery, un frumos pachet de evenimente si ore private, in care rolul principal il are CONSTIENTA. Ea este punctul zero in a gestiona cu tine insati si cu celalalt , cu dansul, cu reflexele, cu jocurile emotionale adanc sapate in subconstient, cu orgoliul nemasurat prezent in fiecare, cu concentrarea catre un scop.

DSC03256

DSC03252

 

DSC03245

http://www.tangodiscovery.com/romania/

Previous post:
Next Post: