Calendar

Romania, o tara libera??

Pentru orice intrebare, raspunsul depinde de un anume context. Libertatea in raport cu tara, poate avea multe scenarii, eu insa ma refer la propriul meu adevar si propriul meu univers.
A constientiza ca esti liber este o stare care nu are legatura cu geografia, economia sau statutul social. Este o stare a propriei constiinte care atrage un fel de a fi, sau altul.
La o saptamana de cand numele meu este cand sus cand jos, felicitat sau terfelit, datorita exprimarii libere si sincere a unui fapt de viata, constat cu bucurie, cum credinta si puterea mea dau roade.
Credinta mea este ca o minte otravita de ganduri negative apartine unor oameni blocati in minciuna,suferinta, deloc liberi si stapani pe propriile emotii, care judeca pe cei din jur fiindu-le imposibil sa se uite la ei insisi.
Credinta mea este ca propria mea minte este activul principal in “afacerea viata”, si nicio alta afacere nu este mai buna si mai cinstita decat dezvoltarea controlului gandurilor.Cine stie sa aprecieze corect ce este un activ si ce este un pasiv, este un om de afaceri bun, nu??

Libertatea inseamna sa imi folosesc mintea si corpul pentru a-mi trai propria viata, nu sa traiesc viata unui sistem de convingeri, a unui sistem impus de stat sau de status (ma refer la drepturile si obligatiile ce deriva dintr-o anumita pozitie în societate).

Inspirata de cele 4 legaminte (Don Miguel Ruiz), voi continua sa apreciez si sa cultiv PROPRIA LIBERTATE.

Ea inseamna :

*Sa nu rostesc decat adevarul. Sa afirm ceea ce gandesc cu adevarat. Sa nu folosesc cuvintele pentru a jigni sau pentru a barfi. Aplic puterea cuvantului in sensul atentionarii,adevarului si al iubirii.

* Sa nu iau nimic personal!”
Nimic din ceea ce fac altii nu are vreo legatura cu mine. Tot ce afirma si tot ce fac ei este proiectia propriei lor realitati. Cum si la mine, e la fel. Daca devin imuna la opiniile si la actiunile celor din jur, nu voi fi victima unor barfe inutile.Pastrez linia adevarului si TOTI stiu asta chiar daca nu se manifesta chiar toti.Imi apar copilul, si pe cei lipsiti de puterea de a se apara singuri.

*Sa nu fac presupuneri inutile!
Caut in mine curajul de a pune intrebari si de a exprima ceea ce doresc cu adevarat. Comunic cu cei din jur cat mai clar cu putinta, dorind sa evit neintelegerile si dramele inutile. Acest tel este suficient pentru a transforma radical viata.Sunt conectata la o resursa INDEPENDENTA !

*Fac intotdeauna tot ce imi sta in putere!”
Nu uit ca eficienta si gandurile se schimba de la o clipa la alta, la fel cum starea organismului difera atunci cand acesta este sanatos de momentul cand este bolnav. Indiferent de circumstante, fac tot ce imi sta in puteri.Si puterile sunt mari cat vreau eu !!! Asistati cu totii la scena ” o aschie mica, rastoarna carul mare…”

De ani de zile am pus la munca slabiciunile mele, pentru ca ele sa imi devina utile. Incercati si veti vedea si voi daca va va fi usor. Unii nici nu recunosc ca au slabiciuni..Problema se pune la fel cu orice defect sau viciu, indiferent daca este vorba de lacomie,bani, senzualitate, violenta, pofte nemasurate sau vanitate, trebuie sa stiti cum sa le mobilizati pentru ca ele sa lucreze alaturi de voi, nu impotriva voastra. Si in viata mea sunt etichete si puncte (aparent) slabe, din care imaginea exterioara arata o realitate, si exista o imagine de SINE, a mea, cu o forta si o directie de care doar eu sunt constienta. Daca as goni toti dusmanii, tot ceea ce imi rezista, cine va mai lucra pentru mine?? Ma uit si acum, dupa aceasta campanie on line si tv, cati nu s-au facut si se fac mai fac de rusine, atat prin TACERE cat si prin VORBIRE??

Ma bucur de dusmani (ca exista!), de energia pe care o descarca cei care au chef sa se lupte, si nu realizeaza ca orice razboi duce doar la pierderi.Ca sa fii castigator, nu trebuie sa intri in razboi.
Oamenii cei mai puternici, au multi care ii vorbesc de rau. Si oamenii si mai puternici, au de partea lor libertatea, adevarul si iubirea.Se hranesc din surse cu adevarat valoroase.

Romania e atat de libera cat vrei sa o vezi si tu. Eu o vad mai libera deocamdata ca alte tari, si sistemele ei prin care proceseaza puterea nu vor distruge nicioadata spiritele libere de pe acest pamant.
Singura temere pe care avem voie sa o avem si este chiar necesara, este aceea de a nu incalca legile divine. Cel ce nu se teme de aceasta , este pierdut, si toate pericolele îl pandesc.A te lasa in mana Domnului, este o stare a celui constient ca nu face nimic rau, doar atunci isi lasa viata LIBERA de frici. Cand stii ca esti de folos vietii, nu vei disparea de pe pamant…

Cine mananca mai putin ( NU SPUN CE !), barfeste mai putin, cine iubeste mai mult si crede in adevar, este mai liber si fericit decat cel care traieste in FRICA. Frica de a pierde banii, puterea, imaginea sociala, frica de a fi dezvaluit asa cum este…ii face pe multi romani sa isi traiasca viata in propria inchisoare.

PS: Intre copii si adulti, conceptul de LIBERTATE SI IMAGINE este FOARTE diferit.
Ce am scris mai sus decurge din starea unui adult, dar un minor nu ar putea dezvolta astfel de ganduri…Copilul este o entitate in formare, el nu este constient ca are dreptul la protectie impotriva oricarei forme de exploatare a imaginii sale directe sau indirecte, cat si la alegerile unor produse, si nici nu intelege pericolul din targetarea copiilor de catre publicitari. Li se inoculeaza SUBCONSTIENT pe strada si la scoala ce sa consume, fara ca ei sau parintii lor sa poata ALEGE! Televizorul si internetul le poti opri, dar la scoala si pe strada copilul minor este RESPONSABILITATEA NOASTRA!
In legatura cu drepturile la imagine ale copiilor minori, functioneaza principiul interesului superior al copilului ce va prevala in toate demersurile si deciziile care privesc copiii, intreprinse de autoritatile publice si de organismele private autorizate, precum si in cauzele solutionate de instantele judecatoresti.
Cat de vulnerabili sunt copiii in fata produselor si campaniilor publicitare şi cat de slabe sunt reglementarile privind siguranţa lor, este o problema care ar trebui sa framante multi parinti. Culmea este ca legea publicitatii interzice publicitatea subliminala, mentioneaza utilizarea formelor, metodelor şi mijloacelor care nu aduc prejudicii spirituale, morale sau psihice consumatorilor de publicitate..Deci cum este asa de usor sa nu bagam de seama ??

nadia-si-rama-in-scoala

Publicat în: Comunicare
« »

Comentarii: