Privirea inapoi

De cateva zile vb cu o prietena pe Fb despre despartiri. Divorteaza dupa aproape 25 de ani de canicie, a depasit varsta de 60 de ani, si nu mai vede viitorul. Am ocazia sa spun si eu ce cred despre casnicii si despre despartiri. casnicia este din punctul meu de vedere o inventie oribila, o dorinta de monopol pe viata, intrucat una din parti, devine legata de cealalta exact ca o proprietate : prin contract, bucata de pamant isi gaseste stapanul. Omul e redus la obiect. Si amandoi devin obiecte. Se pierde comunicarea esentiala, care inseamna un zilnic si perpetuu schimb de sentimente, emotii, actiuni necesare cuplului.Majoritatea constata singuri, ca inainte de casatorie faceau, dregeau, era o altfel de atractie, si brusc, ele se atenueaza, pana la disparitie.
NOI, oamenii, nu putem fi siguri decat de momentul prezent.Orice promisiune pt maine e o minciuna.iar casatoria, e o promisiune pe viata, care te face sa nu mai poti face alte minunatii pe care doar in sentimentul de libertate si alegere le poti realiza.
Prima jumatate a vietii mele mi-am umplut-o cu preocuparea de a face legaturi, atasamente, contracte lungi.De acum ma ocup de a ma recrea ca un om liber cu adevarat, atenta la natura profunda a vietii si lucrurilor.
Indragostita fiind, zic mereu adevarul.Pentru ca cei indragostiti traiesc in prezent!
Ca sa iti placa si maine acest lucru, sentimentul trebuie sa fie natural. Nu poti fi fericit decat daca traiesti in adevar…Si nu e nici o tragedie daca cel pe care il iubesti pleaca…NU! Dimpotriva, intelegi ca iubirea nu e o afacere, ca iubirea e o curgere fireasca a vietii, ce nu se poate petrece decat intre persoane care simt la fel ! Daca nu esti egala cu cel pe care il iubesti, daca el nu e egal cu tine, daca intre voi exista dorinta de a fixa prin contracte si limitari sociale relatia, atunci sa te astepti sa aiba sansele unei afaceri…
Oamenii nu sunt obiecte.Nu putem pune stapanire unii pe altii.
Deci draga prietena, lasa-l sa plece pe sotul tau!Nu privi inapoi cu manie.Profita sa te descoperi, si spune lucrurilor pe nume : spune iubirii ce e iubirea, spune-i sufletului tau ca e suflet, spune-i partenerului tau sa plece linistit, ca datoria fiecaruia dintre noi este sa ne urmam propriul destin, sa fim fericiti si impliniti.
Daca pana acum ai avut o masina proprietate personala, ia de acum taxi-ul !!!

Previous post:
Next Post: