Poveste in doi

De azi intr-o saptamana, voi fi la Cluj, experimentand intr-un oras pe care il ador (datorita  oamenilor ), conceptul de eveniment care a devenit modul in care traiesc si ma exprim :POVESTE IN DOI.

Am realizat cateva prezentari scrise sau video, pentru ca platforma aceasta de eveniment sa fie clara si utila, intrucat POVESTE IN DOI este un nou stil de abordare a vietii, destinat atat persoanelor care traiesc in cuplu, cat si celor singuri. Perspectiva mea este ca nu trebuie sa fiu intr-o relatie, ca sa am o relatie ! Ti se pare ca suna ciudat? E normal, pentru ca suna altfel decat orice convingere sau gand anterior care iti este familiar. As putea vorbi cateva ore despre povestea mea si felul in care, pas cu pas, am ajuns sa traiesc impacata si sanatoasa, intr-o lume in care toate valorile cu care am crescut s-au rasturnat.

POVESTE IN DOI este un tren in care urca doar cei care vin in gara pentru placerea de a calatori, pentru bucuria de a fi alaturi de alti oameni, intr-un spatiu limitat, dar care ofera infinitul, pentru ca trenul in sine, este un vehicul din care urci si cobori, si creezi ruta, si o recreezi dupa cum peisajul, vremea, calatorii, te inspira…

Libertatea sperie, intrucat ai nevoie de imaginatie si de curaj din plin.

Femeia nu mai este inlantuita azi ca pe vremuri, cu toate astea energiile ei sunt epuizate, si nu poate creea decat copii si situatii mediocre de familie.Ea a ajuns sa concureze barbatul, ceea ce nu este o insusire pozitiva. Observ cum legatura femeii cu propriul corp este de o calitate proasta, la unele nici nu exista, ceea ce creaza o opozitie minte-trup.

Nu trebuie sa fii intr-o relatie ca sa ai o relatie, cum poti sa ai o relatie,sa traiesti in cuplu, si sa nu ai o relatie de fapt…Construirea unei adevarate relatii, incepe cu comunicare cu sinele, iubirea si cultivarea propriului trup, constiinta de sine.

POVESTE IN DOI iti deschide un orizont asupra COMUNICARII EMOTIONALE de care te folosesti zilnic pentru a te pune in armonie trup-minte-suflet. Schema se refera la atitudine,cuvinte, exprimare,actiune.

Poti obtine tot ce doresti in viata, daca il ajuti pe cel de langa tine sa obtina ce isi doreste..Asa fost mereu POVESTEA MEA IN DOI..sustinand, dand valoare,iubind, daruindu-ma partenerului de viata sau altor persoane  semnificative in anumite etape.Constienta ca sunt admirabila, seducatoare, perfect sanatoasa,din ce in ce mai tanara si plina de vitalitate.

Multe femei ma intreaba..: “Tot singura esti?”..Si inca mai caut raspunsul perfect la aceasta intrebare care a inceput sa ma amuze.Intrucat starea de singurate a ajuns pentru mine diamantul cu care defilez ca simbol al bucuriei si libertatii de A FI. Dupa ani de zbateri si suferinte, compromisuri si conflicte interioare, am inteles ca LUCRURILE SI PERSOANELE CARE IMI PRODUC SUFERINTA, MA EDUCA .Dezamagirile, sunt binecuvantari deghizate.Privesc inapoi la persoanele si situatiile in/cu care am fost, si ma intreb oare ce se intampla daca ramaneam acolo????

Cand cineva intreaba pe altcineva de singuratate, acela o simte ca pe un conflict interior,indiferent de statusul sau social. Nu are de a face un certificat de casatorie, cu angajamentul interior divin, pe viata, pe care doar oamenii foarte puri, cu adevarat credinciosi il pot realiza. Relatiile femeie-barbat sunt si punct.Ele ne stau la dispozitie zi de zi, pentru a le creea un scenariu, exact ca pe o calatorie, cu toate ingredientele pe care le punem pe harta comuna. Unii se lasa purtai doar de val, si se izbesc de diguri.Dar singuri intram si iesim in relatii, singuri cultivam/hranim clipa de clipa o relatie cu altcineva, cu propriile valori, credinte, actiuni.

Ma simt doar EDUCATA in raport cu orice poveste in doi. Aspir sa fiu o maestra. Am trait in angajamente, juraminte, casatorii, divorturi, oprobiu public, glorie, bani, nastere, succes, esec. Si dupa ce am trecut de ele, le-am observat potentialul ascuns.

Intrucat sunt fascinata de comunicarea intre oameni, imi iubesc si onorez trecutul,partenerii si parintii, consider ca e un moment bun sa creez o platforma de lucru in relatii.Am practicat asta din anii ’90 cand am intrat in mass media, si din  presa, radio pana la emisiuni de televiziune, am observat cum tot ce se intampla pe pamant are in esenta un reper fix: relatia femeie-barbat. Nimic nu se intampla in politica, in cariere, in familii, in comert, in orice aspect al stiintelor si biologiei, fara ca esenta sanu contina jocul feminin-masculin.

Infinitatea POVESTILOR IN DOI imi permite sa deschid poarta evenimentelor, cu serate vesele si “traibile” la granita zonei de confort. Asta pentru ca vorbesc cu publicul si il invit la..traire. La simtire.La apropiere. La experimentarea esentei de femeie si de barbat.

De aproape 6 luni sunt dansatoare de tango. Aici am reusit sa gasesc teritoriul in care sa primesc ca o femeie , semnele si limbajul universului masculin.Ma simt capabila sa imi urmez partenerul, cu incredere si devotiune, pana la capat. Este o viata de familie adevarata..de cam 12 minute :)) In finalul prezentarii mele din POVESTE IN DOI, va ofer ocazia sa explorati potentialul acestui dans, acestei practici elgante si relaxante,tango-ul, pentru a fi capabili sa ne simtim pe picioarelenoastre, in raport cu un partener.

Familia nu a fost, si nu va fi nicIcand compusa din oameni care au nevoie unul de celalalt, ci din femeie si barbat care stau bine infipti in esenta si corpu llor,si se unesc la drum, pentru miracolul si uniunea divine. Asta necesita credinta si spiritualitate, educatie si intelepciune.

Daca va disparea ADEVARATA FAMILIE, va disparea umanitatea. Cati oameni cunosti care sunt o ADEVARATA FAMILIE?

Daca ii cunosti, urmeaza-le exemplul si nu vei mai suferi niciodata de nimic, pentru ca preaplinul vietii apare cand frica de a pierde dispare.

Vino sambata 4 aprilie la Chios Ballroom in Cluj, sa traiesti o experienta inedita in planul relatiilor el-ea.. se va sfarsi intr-un party de neuitat :))