Plante de interior benefice

Cele mai multe plante te atrag natural, dar unele sunt menite sa creeze in spatiul de locuit un spatiu de contemplare si liniște .Plantele prezentate sunt fericite si in aer liber, in curte sau pe terase, dar iarna aduc un aport de vitalitate si energie buna in interioare.

Din fericire, este cel mai ușor să introduci flori în casa cuiva… Plantele cultivate în interior au multe beneficii. Nu numai că sunt decorative, dar unele,bine plasate pot lumina un spațiu, purifica aerul, și pot crea,o ambianță mai relaxanta. Studiile au dovedit, de asemenea, că aducerea de verdeață luxuriantă in interior ,poate ajuta la reducerea nivelului de stres, elimina tensiunea, și chiar ajuta la bunastarea locatarilor.

Profita de beneficiile naturii prin adoptarea uneia (sau mai multe!) din următoarele plante în casa ta.

1. Aloe Plant
Nu numai ca este planta disponibila pentru a calma arsurile , ranile, intepaturi, taieturi ,dar aloe, se poate folosi la detoxifierea organismului si pentru purificarea aerului. Aloe poate ajuta clar aerul sa se elibereze de poluanții aflati în produsele de curățare chimice. Un aspect interesant, în cazul în care cantitatea de substanțe chimice nocive în aer devin excesive, frunzele plantei vor afișa pete maro.

aloe-vera-1045_640

2. Ivy
Potrivit NASA, in limba engleză Ivy (iedera) este numărul unu pentru plantele alese să crească în interior, datorită abilitatilor sale de filtrare a aerului , absolut incredibile. Aceasta este cea mai eficienta planta atunci când vine vorba de a absorbi formaldehidă, și este chiar ușor să crească in spatii inchise. O plantă adaptabila, ce poate fi agățată oriunde, și care preferă temperaturi moderate și lumina soarelui- mediu.
English_Ivy_Hedera_helix

3. Arborele de cauciuc
Dacă “palma” frunzei este mai puțin dezvoltata, arborele de cauciuc poate fi pentru tine. Acesta crește ușor si repede în condiții de iluminare slabă și climatele mai reci. În plus, planta necesita întreținere redusă si este un eliminator de toxine , deci un purificator de aer puternic.
HK_Sheung_Wan_18_Po_Hing_Fong_barber_shop_Ficus_elastica_Indian_rubber_tree_Aug-2012

4. Snake Plant
O plantă de colț minunata, planta șarpe se dezvolta fără lumină multă sau apă . Este, de asemenea eficienta la absorbția dioxidului de carbon și eliberează oxigen în timpul nopții , prin urmare o puneti în dormitor si ar putea ajuta la experiența unui somn mai bun.

Snake_Plant_Sansevieria_trifasciata_Laurentii
5. Pace Lily
Aceasta floare frumoasa este o planta minunata, cu efort scăzut de întreținere pentru a o păstra în casă. Crinii stau bine în umbră și temperaturi mai scazute, iar aceste plante pot reduce nivelurile la o serie de toxine în aer.
800px-Peace_Lily

6. Philodendron
Filodendron în formă de inimă este o alegere populara pentru zonele de interior, deoarece acestea sunt ușor de întreținut și pot crește ca o viță de vie decorativa. Similar cu Ivy, ele sunt deosebit de bune la a absorbi formaldehidă.Dacă le îngrijiti în mod corespunzător , ele pot dura mai mulți ani și pot să crească împreună cu familia ta.Filodendron prefera apă moderat și unele lumina soarelui-mediu.
Philodendron_speciosum_01_by_Line1

7. Bamboo Palm
O plantă atractiva și liniștitoare, palma de bambus apare de asemenea pe lista top-zece plante de interior pentru aer curat, cu un scor de purificare de 8.4. Palma este, de asemenea, destul de eficienat la compensare de benzen și tricloretilenă. Ei bine, adăpate și plasate în umbra sau lumina soarelui indirecta, vor înflori și intensifica pacea în casa ta.

800px-Dypsis_lutescens_01
8. Spider Plant
Plantele Spider sunt ușorde cresut in casa și sunt o “instalație” placuta pentru mulți. Nu numai că sunt decorative, dar sunt, de asemenea, pe lista celor mai bune plante de purificare a aerului. Eficientă la lupta cu poluanții (inclusiv benzen, formaldehidă, monoxid de carbon, și xilen), ele sunt un plus de frumusete pentru orice casă, mai ales pentru cele care caută un aer mai proaspat.
Spider_Plant_Chlorophytum_comosum

9. Pothos
Pothos crește cel mai bine la temperaturi reci și în niveluri scăzute de lumina a soarelui. Abilitatea de a curata formaldehidă din aer, il face o plantă benefică pentru a o avea în hol, camera de zi sau ca o plantă de agățat, pentru ca ca frunzele vor crește în cascadă ca oviță de vie.
800px-Starr_070906-8376_Epipremnum_pinnatum

10.Dracaena
Aceasta planta trepidanta poate creste pana la înălțimea tavanului ,ceea ce face o decorare și completare a spațiului, deosebite. Este benefic pentru îndepărtarea de toxine, cum ar fi xilen, tricloretilenă, și formaldehidă din aer. Ea înflorește în lumina directa a soarelui și va fi un plus de frumusete în casa ta.
Dracaena_reflexaSong_of_India1