Pierzi, sau castigi?

…nu stii, pana nu scrii.Pana nu-ti dai seama. Pana nu faci LISTA.
Ti se pare natural orice dca esti in castig, in avantaj, in crestere.Atunci n-ai motiv sa te intrebi “de ce”, nici sa te rogi, nici sa te psihanalizezi.In schimb, cand pierzi…deja, esti cu totul altcineva. Te frustrezi, te ingrijorezi, cauti vinovatul,cauti ajutor, si alte mii de scenarii, toate absolut ingrozitoare.
Cand iti pierzi iubitul, percepi absolut rapid pierderea, in schimb cand arzi celule bune aiurea, cand pierzi parul, nervii, timpul, nu este la fel de evident.Pentru BIOLOGIA noastra pierderea este INTOLERABILA, indiferent cat de mica e.Castigul, in schimb, ni se cuvine.Nu poti fi si in castig si in pierdere in acelasi timp, dar nici sa nu fii in niciuna din ele nu se poate. Ori in castig, ori in pierdere, nu exista cale de mijloc.
E absoluta nevoie sa fim MEREU IN CASTIG in tot ce facem si niciodata pierdere. Oamenii recunoscatori, care sunt multumiti pentru exact atat cat primesc, gasesc foarte usor si natural sa traiasca in castig, deoarece recunostinta aduce cu sine perceptia castigului.Ceilalti, insa, sunt vesnic nefericiti…
ce vreau sa zic, e simplu in esenta :PIERDEREA nu este decat O PERCEPTIE.Si castigul la fel.Pierzi azi cheile, acctele, banii- poti privi asta ca o lectie si o sansa pt un nou inceput, o atentionare la comportamentul tau neglijent, un focus pe lumea in care te afli…sau o mica drama! Pierzi o iubire si un partener, poate fi o binecuvantare sau un dezastru, e strict perceptia ta.Cu totii am fost creati pentru a fi campioni, insa ce facem cand si eu vreau sa fiu numarul unu si si tu vrei sa fii numarul unu ?Insa, “Dacă vrea cineva să fie cel dintâi, trebuie să fie cel mai de pe urmă din toţi şi slujitorul tuturor!”
Omul ramane sanatos atata timp cat este in castig si cand ESTE ceea ce a fost facut sa fie. Am scris “este”, nu “devine”. Noi nu trebuie “sa devenim” altruisti, sau buni, sau fericiti, sau iubitori, sau sanatosi – toate acestea sunt in natura noastra. Ele apar de la sine cand ne dam la o parte si le lasam sa se manifeste. Nu la fel stau lucrurile cu egoismul, pierderea si celelalte lucruri pe care le facem impotriva naturii, impotriva firii.”Suparatii” pe viata, n-oR sa vorbeasca decat de vina celor din jur.Si nu doar ca NU au ce oferi celorlalti, dar le CER mereu ceva celor din jur si NIMIC din ceea ce li se ofera nu poate sa-l multumeasca.
Cu niciun chip nu trebuie sa mai lasam pierderea sa-si mai faca loc in viata noastra, sub nicio forma.Chiar si banii pierduti sau furati pe strada, poate au ajuns la cineva care are mai multa nevoie de ei.Chiar si un job distrus, in viitor poate insemna o sansa sa fii pe picioarele tale.
Oamenii care trebuie sa plece de langa tine, vor pleca orikum. Simte-te in castig mereu, si vei fi sanatos.Altminteri, pierzi celulele sanatoase, pierzi echilibrul tau interior, pierzi sansa naturala de a fi..castigator!

Am lasat o poza cu o lista goala, pt ca primul pas e sa fii constient, ca oricand, in orice moment al anului, sau al vietii, poti sa te afli in fata unei coli albe.Acolo scrie ce iti doresti, ce obiective ai, ce vise izvorasc din tine.
Craciunul / schimbarea unui an, pot fi un moment ideal de a-ti propune sa fii CASTIGATOR!

Previous post:
Next Post: