Muncesc gratis !

740.000 de persoane somere la inceputul acestui an…

In Romania, sinuciderea in randul tinerilor cu varste intre 15 si 19 ani inregistreaza o rata de 6,3 decese la 100.000 de locuitori, comparativ cu media europeana de 4,6, iar in cazul grupei de varsta 50 - 54 de ani, Romania are o rata de 22 de sinucideri la 100.000 de locuitori , comparativ cu 18,3 media europeana…

Toate se intampla pentru ca sunt programate. Sunt un sistem perfect pus la punct.

Cine conduce de fapt lumea? Cine detine puterea absoluta pe planeta? Statele Unite? Rusia, China, Japonia, U.E? Toate aceste puteri economice si militare nu sunt decat niste piese de joc, manuite din umbra de adevaratii stapani ai planetei.

Cei care conduc cu adevarat planeta sunt un grup de oameni extrem de bogati, foarte bine organizati si care nu apar niciodata in vazul celorlalti.

De acolo, din anonimat, ei leaga si dezleaga mersul lucrurilor.

Cum conduc planeta? Ce scopuri au?

Ei fac legi si revolutii, ei instaureaza guverne, ei hotarasc ce tari dispar pentru ca altele sa le ia locul. Ei “fabrica” noi ideologii si chiar religii.
Metoda lor de lucru este simpla dar eficienta si poate fi descrisa in 3 pasi: PROBLEMA, REACTIE, SOLUTIE.

1. In primul rand ei creaza o PROBLEMA (conflicte, razboaie, revolutii, dezastre, etc.) Creaza conflicte si razboaie in care cele doua parti provocate, lupta una impotriva celeilalte si nu contra adevaratului instigator. Tot ei finateaza toate partile implicate in conflict.
2. Apoi prin intermediul mass-media si a manipularii determina o REACTIE in randul populatiei, care solicita o rezolvare a PROBLEMEI aparute.
3. In final tot ei vin cu SOLUTIA care aproape intotdeauna se lasa cu efecte dure asupra populatiei (saracie, restrangerea unor drepturi si libertati, etc. - vezi atentatele din 9/11, armele lui Saddam, criza financiara…) Ei trec intotdeauna drept instanta impaciuitoare care pune capat conflictelor.

Si in Romania este la fel. Avem problemele, avem niste reactii, si asteptam sa pice din cer solutia

Am scris aceste randuri ca introducere pentru textul de azi. El este despre LOCUL MEU PE LUMEA ASTA, si despre MUNCA SI SERVICI.

Munca e importanta, dar trebuie pusa in serviciul cuiva. Cautatorii sinceri si necorupti total sunt disperati de perspectivele  informatizarii si globalizarii. Ce sa muncesti, cand o interfata om-masina a inlocuit relatiile directe dintre oameni?? Ce sa muncesti cand doar sexul, drogurile, tigarile, bauturile si bolile incurabile produc banii adevarati ??Doar ecrane si gadget uri, doar tehnologie si aparatura…Coordonate de puteri pe care nu le poti imagina..

Stau pe net ore, si cand ies in realitate ,nimic nu seamana cu ce am comunicat virtual. Masti si pacaleli. E dezumanizant si stresant sa devin profil, CYBER LUANA! Pe facebook si pe net sunt o vedeta, ca si multi altii, foarte multi…dar in viata reala, institutiile si oamenii nu sunt capabili sa ma recunoasca in deplinatatea experientei mele profesionale…Pe bune, suntem toti vedete prin bloguri si profile…Nu se cauta persoane care STIU cu adevarat sa faca CEVA..Pentru ca exemplul tau poate dauna grav anturajului…Esti bun si adaptabil cand te lasi controlat si sclavuit, nu cand ai chiar dorinta si putinta sa schimbi ceva, sa evoluezi, sa cresti..CA OM!

Din 1989 fac jurnalism.”Jurnalismul reprezintă activitatea de a strânge, a analiza, a verifica și a prezenta informații referitoare la evenimentele curente, incluzând tendințe, rezultate și persoane. Cei ce practică jurnalismul se numesc jurnaliști.” (DEX)

Am facut asta fotografiind, scriind, realizand reportaje si emisiuni in video, prezentand reality show-uri sau programe in studio. Rolul jurnalistului azi este sa alchimizeze tot ce stie, si sa devina un comunicator pentru cei care au nevoie de comunicare calificata.

Rolul meu este sa sa fiu UN BRAND PUTERNIC in serviciul celor care au nevoie de mine . Asta am facut de la 20 de ani, si sunt mandra cand zilnic, oriunde merg, intalnesc persoane care s-au realizat prin munca mea,fotografiile facute de mine, prin relatia de reprezentare, prin articolele, filmarile, comunicarile diverse facute la televizor..

Sigur, imi lipseste acea “iubire de bani” care sa ma asocieze cu ideea de femeie de afaceri puternica. Dar am in schimb sentimentul ca sunt o regina a iubirii de oameni, la nivel profund, acolo unde rolul meu de femeie, are in matrice responsabilitatea de” a creste copii buni si frumosi”. Eu vad in fiecare om pe care il intalnesc un bine si o frumusete de care el insusi nu e constient. Eu vad la altii care ESTE LOCUL LOR PE LUMEA ASTA  si ce MUNCA si SERVICI le-ar putea aduce implinirea sufleteasca. Facand asta, intr-un fel sau altul, imi fac datoria mea, si profesia mea, de a analiza si oferi modele, trenduri,informatii ..DE CALITATE SI DE UTILITATE.

Daca tot nu mi a acceptat nicio televiziune proiectele, voi folosi ce am : interfata om-masina, profilul de facebook si blogul, pentru a ma pune in slujba celorlalti cu ce stiu sa fac.

O sa muncesc gratis pentru toti cei care candva, m-au ajutat si mi-au oferit suport. O sa muncesc ce e nevoie, chit ca voi servi la mese,voi raspunde la telefoane, voi vinde la tejghea, voi decora vitrine sau voi spala masini. In timp ce fac efectiv orice munca, aduc frumusetea comunicarii intre oamenii de acolo, imbunatatesc imaginea afacerii, produc o relatie autentica intre cei care vand si care cumpara un serviciu sau un produs. Veti vedea…

Pentru mine comunicarea autentica, inseamna acea energie intelectuala, specifica doar omului, care uneste verbalul cu non verbalul, constientul cu subconstientul, si care face dorit un lucru - fara sa te pacalesti pe tine insati. Fie ca recunoastem sau nu, orice vindem sau cumparam azi, nu depind decat de placerea, de emotia pe care le  produc. Aparent, suntem toti satui de porcarii, de vulgaritate si comercial, dar consumul tot in plaja asta se manifesta…Pacat de atati oameni educati si pregatiti, buni si entuziasti, care nu se gasesc unii pe altii pentru a aduce frumosul pe scara mai larga.

Uneori imi pare rau ca scriu si gandesc complicat.

De cand nu mai am job, aud “gaseste-ti fata si tu pe unu’…sau Prezinta si tu cacaturi,scandaluri…”... Dar nu as putea fi conforma cu visele mele si cu valorile in care cred. Cu educatia si adaptabilitatea la frumos. Ma gandesc sa fiu printre oameni simpli si draguti, alaturi de care pot creste afaceri curate si frumoase. Ma gandesc sa accept ca lumea la nivel macro e aranjata, dar intotdeauna o aschie mica a rasturnat carul mare…

Privesc in zare si vad  ca ..Inima smerita, nu e urgisita…