Mondenitate si imagine

Orice iesire in spatiul monden, poate deveni un spectacol. Un spectacol al snobismului, sau al cultivarii bunului sau prostului gust,sau un spatiu de observare al culturii autohtone.Si cand spun cultura, ma refer la la obiceiuri comportamentale, ritualuri comunitare, ritmul vietii cotidiene. Medierea dialogului intre mintea noastra si lume, este o intreaga poveste. Imaginea modelelor venerate de public, este imaginea actorilor, vedetelor de televiziune, politicienilor sau a celor din industriile show. Ei devin mediul de experienta si factorul modelator pentru tinerii de azi.
Priviti-i! Dupa ce ii priviti, ganditi-va la toti- fara aceste accesorizari vestimentare, fara masti si fara impresii anterioare.

Inca o idée pentru cei care frecventeaza mondenitatile. Observati scanarea vizuala. E principala activitate a procesului social. Barbatii incep cu scanarea verticala.Urmata de cea orizontala.Facem si noi aceleasi scanari, de sus in jos, de la stanga la dreapta…
Femeile fac acelasi lucru, dar la un nivel mult mai subtil. Daca ele vad un barbat de care se simt atrase privirea lor va face ceva asemanator, va scana barbatul. Daca ai stabilit contactul vizual, si observi ca la un moment dat privirea pica rapid in jos , ce sa vezi…. Tocmai ai fost verificat si tu..
Ce vreau sa spun despre acest tip de scanare vizuala, este ca este nu e chiar asa subtil, nu poate scapa cu usurinta din vedere, decat daca esti naiv. Uneori e vorba doar despre formele corpului, allteori e geanta, ceasul sau pantofii. Realizand acest joc al contactului visual in public, este ma simplu sa intri in conversatie.
Toti cei care ne aflam aici ne credem seducatori, inteligenti,si in plin process de afirmare. Imaginea noastra este transmisa de statut, de rol, de modul prin care hainele si stilul nostru comunica despre viata extraordinara pe care o avem.
Orice gand iti apare este filtrat de structura valorilor personale. I-am auzit pe unii care spuneau ca valorile sunt fixe si nu le poti schimba niciodata. Fals! Eu am schimbat la mine si am schimbat si la alte persoane, datorita faptului ca am evoluat cu vremurile..
Mult timp n-am mai iesit prin oras, intrucat nu mi se parea nimic nou, interesant, iar discutiile pareau false. Cum mi-am schimbat acest gand, am inceput sa reconsider unii oameni drept carismatici, chiar in randul celor care pareau blocati de niste clisee. Cand umorul si nonsalanta intervin in dialog , mai ales cand le provoci, efectul e spectalos!

Femeile din Romania au o preocupare constanta in a se plange de cantitatea si calitatea barbatilor.Se știe ca bărbatul în ziua de azi este cat se poate de confuz în ceea ce privește propria lui masculinitate. Iar asta pentru ca exista multa confuzie în afisarea masculinitatii, majoritatea impresiilor se bat cap în cap. Unele promovează forța și duritatea, altele împrumută multe elemente de feminitate și exprimare a personalității prin haine si tinuta.Dand o roata cu privirea, vad o multime de personaje afisand masculinitate. Dar nu garantez pentru nimeni. Raman la conversatii generale despre imagine, intrucat acesta este rolul jurnalistului.
Chiar daca au intentia, evenimentele mondene nu ii pot invata pe oameni cum sa dobandeasca bun gust,bun simt, sau o imagine conforma cu personalitatea lor.Expunerea regulata la televizor a unor modele prea incarcate de erotism, afecteaza imaginea oamenilor normali, despre ei insisi.Asteptari prea mari, falsitate, o lume materiala idealizata, duc la atitudini profund egoiste, in care se confirma doar scopuri comerciale, seducatoare.Stiu ca nu la asta va asteptati cand priviti o emisiune de life style, dar cred ca este timpul sa abordam si altfel continutul evenimentelor. Identificarea telespectatorilor cu cei care apar pe micul ecran sub orice forma, este si responsabilitatea celor care realizeaza material video, asa ca de ce sa nu recunoastem frustrarile si tensiunea la fel cu bucuria si placerea pe care ne-o pot produce aparitiile unor adevarate vedete sau pseudo vedete?