Magia scrisului

Te ai gandit in ultima vreme cat de putin ai ajuns sa scrii de mana ? Ma uitam la fiica mea cum scrie cu stiloul, si mi-am amintit de copilaria mea, in care scrisul mi-a dictat profesia.
In gimnaziu m-am inscris la cercul literar Nichita Stanescu, si acolo, inconstient, am pus semintele unui alt mod de a gandi, datorita faptului ca ceea ce nu spuneam pe gura, ceea ce mi-era neexprimat, lasam sa curga prin scris, prin poezii, oracole, texte diverse, ce m-au ajutat sa creez o lume absolut magica.Lumea mea interioara.

Amintesc prin versurile de mai jos, puterea si potentialul imens al scrisului de mana, desavarsite de un maestru…
“El îmi spuse:
scrisul este un mod de a încetini gândirea,
de a desena primitiv
chipul fiinţelor fără chip,
degetele pipăitului pur-
cel care a fost mai dinainte
de creerea degetelor şi a lucrurilor.

scrisul e un mod de a încetini gândirea,
un mod primitv de a înţelege, de a opri
mişcările gândului.
Scrisul se aseamănă întocmai cu o capcană
de metal,
care prinde în ea o vulpe vie
şi mişcătoare
şi zbătându-se
şi pierită de frica morţii.”

(NICHITA STANESCU)

Vine o luna a cadourilor, si inspiratia pentru scris, mi se indreapta catre un stilou frumos.Din noianul de gadgeturi atractive, care fac singure foarte multe lucruri, un cadou special, mi se pare acest instrument ce leaga lumea interioara si creativa(stiloul), de cea exterioara, a hartiei albe ce preia un scenariu.

Scrisul de mana este:

- o forma de comunicare ce poarta amprenta personala
- un mod de a-ti descoperi si cultiva personalitatea (edovedit stiintific faptul ca un om e caracterizat dupa felul in care scrie, intrucat se refclecta sinele din subconstient)
- o unealta de organizare a vietii,in care iti planifici scopurile ,ideile mult mai bine decat in computer
- cel mai bun instrument de exprimare creativa a emotiilor - si aici trebuie sa recunoastem cat de poeti suntem in scris, atunci cand iubim, cand suntem furiosi, visatori, sau plini de inspiratie..si dam drumul la scris
- o forma de dezvoltare personala - traim in epoca afirmatiilor pozitive si a mesajelor inspirationale, nimic nu este mai de folos decat sa iti scrii propriile dorinte, idealuri, intentii, astfel incat sa devii constient de ceea ce este in tine,si poti procesa, cultiva, creste, sau stopa.

Daca ti-a placut articolul, tine cont ca doar azi, Black Friday, poti achizitiona un instrument descris de calitate cu un pret exceptional.