Calendar

Luana Ibacka - fosta sotie

Am creat rapid un advertorial video, ca sa stie lumea cine sunt, intrucat avalansa de injurii si comentarii indignate de-a dreptul, m-a luat total prin surprindere.O sa ma apar si o sa ma prezint,intrucat sunt zidita se pare, in clisee fara legatura cu realitatea.Trag dupa numele meu o titulatura neexplicata vreodata clar, si multora le-a convenit asta.

In urma publicarii unui articol pe acest blog, in care m-am manifestat clar si simplu in legatura cu un eveniment publicitar intr-o scoala, s-a creat un val imens de opinie, care a oferit camp de lupta unor tabere care nu au nicio legatura cu mine si intentia initiala.
Si-n plus, alaturi de numele meu si intreaga esenta a actiunii, apare cu insistenta o titulatura, care atrage in orice intamplare a vietii mele, o alta persoana. Si brusc, ma trezesc ca imi asum fapte si discutii care nu imi apartin..
De ce simte nevoia oricine redacteaza un text referitor la Luana, sa mentioneze si FOSTA SOTIE..nu mi-e clar.S-a umplut netul de Luana fosta..de nu mai e loc..Site-uri diverse ma condamna ca vreau sa imi cresc notorietatea, eu fiind o …fosta …Ma intreb, dupa 24 de ani de foto, video si scris, nu sunt colegi si spectatori care ma pot numi, realizatoare de televiziune,jurnalista, prezentatoare TV, fotografa, fiind constienti ca am realizari foarte mari in aceste planuri??…Adevarul e simplu: nu Cabral m-a facut pe mine ceva din ce sunt azi, dimpotriva. Am avut o identitate clara, pana lucrurile s-au amestecat printr-o relatie care a durat putin, dar a lasat urme pe termen lung. M-am adaptat la ele, dupa cum spun in acest video, si de cand m-am despartit de fostul sot, am continuat sa il sustin , prin imagine, discretie, tacere asupra tuturor punctelor nevralgice.A fost doar pentru copil.Dar copilul e mare acum, si poate deschide computerul si poate citi aberatiile care se spun despre mine, si fata de care nimeni nu are nimic de zis.

Ce s-a intamplat in discutiile interminabile legate de scandalul “margarina”,m-a pus in fata unor intrebari care nu ma privesc. Reclamele si viata fostului meu sot, ii apartin in totalitate, nu impart responsabilitatile si castigurile, asa cum mi s-a spus/scris in retelele sociale si pe blog. De ce sa raspund eu de actiunile altora?? Doar pentru ca imi ataseaza numelui, o titulatura din lipsa de imaginatie, documentare sau rea-vointa?? Faptul ca nu sunt de o popularitate extrema in mass media, sau in alte medii autohtone, nu inseamna decat atat: nu sunt cea mai populara femeie! Si ce? Asta nu inseamna ca nu imi pot comunica opiniile si nu ma pot manifesta cum cred de cuviinta in raport cu anumite fapte sociale sau personale.
E momentul ca sa exprim parerea mea despre cum a functionat aceasta titulatura, sintagma, greu de dus aparent,de FOSTA nevasta .., dar pe care am “alchimizat-o” si am ajuns sa traiesc cu ea,chiar bine . O accept si cultiv insa , pana la punctul adevarului, niciun pas mai mult.Sunt si am fost mereu independenta, nu sunt o FOSTA nimic, intrucat nu am fost undeva si acum nu mai sunt. O relatie cu contract, are un parcurs natural, si functioneaza ca orice contract, bine adica, daca e facut cu cap.In video-ul prezent aici, amintesc utilizatorilor de “FOSTA nevasta”, ca ei functioneaza ca add-urile pe google cu ceea ce fac.Ajung sa lucreze, fara sa isi dea seama, pentru brandingul altora.Eu stiu de ce 10 ani am fost discreta.Mi-am propus asta.Azi, doresc sa clarific identitatile, cuvintele si rolurile. Cele vechi si-au facut treaba, si apartin unui trecut.
Am umor si imi place sa ma joc.Imi pare rau cand lumea nu se relaxeaza mai des si iau prea in serios chestii fara importanta. Imi pare rau ca nici cei care ma cunosc, nu vor sa joace cinstit cu mine, stiind cat sunt de flexibila si creativa. Nu m-a aparat nimeni din “fostii mei”, in aceste zile in care s-a dat cu mine de pamant, si mi-am adus aminte ca asa a fost mereu cand am dat de greu.Eu m-am manifestat intotdeauna cu prietenie si onestitate fata de “fosti”, dar reciproca nu s-a petrecut.Am refuzat sa mai merg la televizuni, in emisiuni tabloid si sa ma explic.Am participat o singura data la acest tip de experienta,tocmai in ideea de a arata ca nu toti oamenii sunt la fel, si ca viata poate fi senzationala..si fara vulgaritate si insinuari.

Nu e important cati ma vad, e important cine ma vede.

In final, amintesc de povestea publicata pe blogul fostului meu sot(un articol ce imi poarta numele) scris in urma cu 2 ani, cand s-a recasatorit. El a impartasit ceea ce impartasesc si eu azi aici, in modul in care a ales sa se exprime.A fost intrarea lui intr-o viata noua, cum si pentru mine, acum, e intrarea intr-o imagine noua,conforma cu realitatea.Devin o identitate libera de trecut,asa e normal, au trecut ani si ani.Nu ma intereseaza sa fiu mai celebra, vreau sa fiu doar EU INSAMI.
Despre mine nu exista nicaieri in mediul on line, un articol sau un material care sa exprime adevarul ,deci a devenit necesar sa pun in ordine evenimentele.Oamenii judeca fapte si idei false si a nu ma apara, inseamna a-mi da acordul in continuare la promovarea unor minciuni.
Ce mi-e clar este ca fiica mea nu o sa mai auda pe strada despre mama ei, ca este “una care a facut copil cu o vedeta de culoare”, o sa ma ocup de balanta elementelor de identitate din familia mea.Le multumesc celor care mi-au solicitat interviuri si au tot deformat titlurile, m-au invatat sa fiu selectiva si sa stiu sa spun NU. In viitor, cautati si formulati corect cand vine vorba de copil macar, Inoke este fetita Luanei si a lui Cabral, nu fetita lui Cabral, intrucat niciun barbat nu a facut copii singur.
Chiar daca eu nu ma mediatizez insistent ca “mama a lui Inoke”, si nu fac PR cu propriul copil, grija mea principala este EA. Si scandalul cu Nadia s-a declansat tot pentru ca nu am fost de acord ca in subconstientul copilului sa se sadeasca o informatie gresita,fix la scoala, intre colegi si profesori, unde se simte in siguranta.
O sa raspund dealtfel tuturor persoanelor nelamurite asupra unor adevaruri din viata mea si a celor implicati, intrucat datorita tacerii si discretiei exagerate, este, se pare, o mare confuzie asupra persoanei si personalitatii mele.

Publicat în: Comunicare
« »

Comentarii: