Locuieste sanatos!


Incepand de duminica, emisiunea “Cunoaste, viseaza, iubeste” demareaza un proiect artistic sI educational legat de caminul nostru.Pornesc proiectul impreuna cu Menatwork, furnizorul de solutii pentru constructiile viitorului.Gandirea mea pe termen lung, si in “termenii” unei sanatati depline fizice si psihice, voi aborda locuinta intr-un mod cu totul nou, astfel incat experienta mea in design si jurnalism home&deco, sa se imbine cu pasiunea pentru dezvoltare personala si evolutie, in general.In primul episod o veti cunoaste pe Alexandra(arhitecta) si Cerasella(consultant domoterapie), care vor arata cat de important e sa incadram intr-un nou tablou, principiile bio-arhitecturii, cu medicina energetica.Menatwork va sprijini cu o larga paleta de materiale de constructii lipsite de toxicitate, realizarea unei amenajari ecologice.
Locuinta nu este un obiect, o “masina de locuit”, ci Universul pe care omul si-l cladeste imitand creatia exemplara a zeilor.(Mircea Eliade - casa spatiu sacru al inimii)

Bioarhitectura este o ramura moderna a arhitecturii care urmareste sa construiasca o casa ecologica care sa fie si in echilibru cu mediul inconjurator. Bioarhitectura s-a dezvoltat in mod deosebit in nordul Europei, in Germania spre exemplu, constructiile ecologice reprezinta circa 30% din piata imobiliara, in Austria exista cartiere intregi iar in Italia persoanele care construiesc imobile ecologice primesc 60% reduceri fiscale, ceea ce a condus la inflorirea acestora.
Abordarea e complexa.De exemplu, se verifica daca exista ape/falii subterane, fose biologice, radiatii excesive care pot genera probleme de sanatate.
Constructia,amenajarile interioare si mobilierul trebuie sa fie ecologic.
Stiinta Biocampurilor continua ideile bio-arhitecturii, si le completeaza.
Revolutioneaza conceptul de locuinta, fiind o adevarata tehnologie spirituala care cuprinde pe langa o intelepciune straveche si cele mai avansate tehnici de utilizare si programare a energiei.
Experti ai Biocampului in timpurile moderne sunt: Jung, Gurdjieff, Carlos Castaneda, Deepak Chopra, Mantak Chia, Choa Kok Sui, Jasmuheen.
Aceata stiinta trateaza locuintele ca pe niste biocampuri inzestrate cu inteligenta vie, care trebuie activata prin programare. Matrita biocampului se creeaza prin acordarea casei la energii spirituale inalte care vor umple acel spatiu cu energii specifice pentru o anumita perioada de timp.
Astfel, biocampul locuintei poate fi setat pe diferite frecvente cum ar fi programul succesului, al abundentei, al intelepciunii, al Gratiei Divine, etc, in functie de ceea ce avem nevoie in viata noastra pentru a ne echilibra si a ne accelera evolutia.
Astfel Domoterapia extrage selectiv din toate aceste discipline cheile esentiale, pentru a reda sanatatea spatiilor in care traim.

Un mediu curat confera putere interioara de a evolua si de a face schimbari pozitive.