Calendar

Jurnalistul de azi !

Mai lasati flecareala si uitati-va la ce faceti…Mie mi-ar fi rusine sa mai ma numesc jurnalist, sau comunicator, sau blogger, orice raspandac de ilustratie si informatie, cand in timpul si in urma muncii mele e doar o uratenie
Cand pantofii nu ti se potrivesc, arunca-i baiete (sau fetito)..Dar te vad, chinuit de durere si agresivitate, exprimand sfaturi de viata sau stiri senzationale..
Pestele de la cap se impute, iar in partea de jos e o gaina(care are aripi, dar nu a zburat niciodata…)
Despre cine vorbesc?? Nu v-ati prins ?
Despre jurnalistul roman!

Am dedicat aceste randuri, persoanelor al caror nume e peste tot, dar care nu au contat de fapt vreodata, pentru ca nu au contribuit la bunastarea sau evolutia cuiva.
Cum ii vad eu ? Exact ca in aceasta poza. Nu as fi scris aceste randuri URATE niciodata, dar poza asta care a aparut pe facebook cerand un titlu , mi-a provocat instant…portretul jurnalistului roman.Acela care nu se gandeste la consecintele pe care vocabularul sau, modelul pe care il promoveaza,imaginile create sau emisiunile penibile, dauneaza grav publicului - care numara si oameni curati,tineri necorupti.
Mass media e setata doar pe castig si pe audienta.Uita de procentul natural educational, moral, pur informational. Vor sa scoata apa din fantana bogatiei cu undita scurta…Dar astea se continua si on line, si peste tot. Modele nenorocite de gandire si comportament social,care sustin nonvalorile si judeca orice actiune sau persoana autentica.
Sunt incapabila de ura.Ce simt acum, e ce simt fata de poza asta. M-as simti si eu o gaina cu cap de peste daca nu as mai da drumul la energia stagnanta din massmedia noasttra..fara de care am trai mai bine!
N-am de ce sa ma scuz fata de aceia care se numesc jurnalisti si isi fac treaba cu constiinta, fiindca aceia nu se vor REgasi in hibridul din poza.

Publicat în: Consumerism
« »

Comentarii: