INTREBARI de la Anthony Robbins

PASI URIASI (fragment)-Anthony Robbins

“Important este sa pui tot felul de întrebari. Curiozitatea sta la baza existentei. Atunci când contempli misterele eternitatii, ale vietii si ale extraordinarei alcatuiri a realitatii, nu poti decât sa ramâi uimit. Este de ajuns daca încerci sa întelegi macar o particica a acestei taine, zilnic. Nu-ti pierde niciodata sfânta curiozitate.”

Albert Einstein

Întrebarile sunt laserul constiintei noastre. Diferenta între cei care au succes si cei care nu au este faptul ca primii si-au pus întrebari mai bune si, ca urmare, au obtinut raspunsuri mai bune. Gândirea nu este decât un proces care consta în întrebari si raspunsuri la întrebari.

De aceea, daca vrem sa schimbam calitatea vietii noastre, atunci sa schimbam întrebarile pe care ni le punem de obicei noua si celorlalti.

Orice progres uman este precedat de noi întrebari.

Ce întrebare noua ai putea sa-ti pui pentru a obtine un raspuns care sa-ti îmbunatateasca viata actuala? Sau care ar fi întrebarea mobilizatoare pe care ai putea sa o pui, tie sau cuiva drag, chiar acum?

De exemplu, când oamenii se tem sa se implice în vreo relatie sentimentala, îsi pun întrebari care genereaza îndoieli, precum: ” Daca exista cineva mai bun decINTREBARI de la Anthony Robbinsât mine? Daca ma implic prea mult si pierd tot? Asta îi va împiedica sa se bucure de ceea ce au deja. Ce-ar fi daca, în loc de acestea, s-ar întreba: “Cum de am avut eu norocul sa te întâlnesc? Oare ce iubesc cel mai mult la tine? Cât de mult mi-a îmbogatit viata aceasta relatie?”

Indiferent ce ai obtinut pâna acum, vei întâlni si obstacole în calea progresului personal si profesional. Întrebarea nu este daca vei avea sau nu probleme, ci cum le vei trata, atunci când le vei întâlni.

ÎNTREBĂRI POSIBILE PENTRU REZOLAVREA PROBLEMELOR:

1. Ce este nemaipomenit în aceasta problema?

2. Ce nu este înca perfect?

3. Ce sunt dispus sa fac pentru a deveni cum vreau eu?

4. La ce sunt dispus sa renunt pentru a obtine ce vreau eu?

5. Cum m-as putea bucura de procesul propriu-zis pe masura ce urmaresc sa fac ceea ce este necesar pentru ca lucrurile sa iasa asa cum vreau eu?


NU UITA!!!

Nu conteaza doar întrebarile pe care le pui, ci si pe cele pe care nu le pui; toate îti modeleaza destinul.

Este o mare diferenta între o afirmatie si o întrebare. Poti afirma mental afirmatii de genul “sunt fericit, sunt fericit, sunt fericit…,” toata ziua, dar asta nu va produce aceeasi stare de siguranta pe care ti-o da întrebarea stimulatoare precum: “Cât sunt de fericit? Cât as putea fi acum de fericit daca as vrea? Iar daca nu te simti fericit sa-ti pui întrebarea “Ce as putea face pentru a deveni fericit ACUM?”

Punând o întrebare referitoare la tine sau la altcineva, îti poti schimba instantaneu directia concentrarii. De exemplu, o întrebare ca: “Te-ai gandit vreodata la impactul pe care îl va avea ceea ce facem noi aici?”, îl va putea ajuta pe colegul tau sau pe un membru al echipei sa stearga imediat toate amanuntele perturbatoare dintr-un proiect si sa se concentreze în schimb asupra avantajelor pe termen lung. Exista vreunul dintre cunoscutii tai care ar putea avea de profitat realmente de pe urma unei asemenea întrebari?

Întrebarile creeaza raspunsuri acolo unde parca nici nu exista. Cineva îmi povestea ca în loc sa se declare falit, asa cum îl vedeau ceilalti, s-a întrebat: “Cum as putea sa rastorn situatia în favoarea mea? Cum as putea face ca firma sa aiba un impact si mai mare? Cum i-as putea ajuta pe oameni chiar si când dorm?” Aceste întrebari l-au ajutat sa-si formeze o echipa de succes, cu interviuri televizate din care au învatat si alti oameni din experineta lui.

Creaza-ti un ritual zilnic al succesului. O metoda simpla consta în a-ti da cel putin 2 raspunsuri la …

ÎNTREBĂRILE DE DIMINEAŢĂ:

1. De ce sunt fericit chiar acum? Ce ma face fericit? Ce simt?

2. Ce mi se pare palpitant în viata mea acum? Ce ma emotioneaza?

3. Ce realizari importante ma fac sa ma simt deosebit? Ce simt?

4. Ce ma face sa fiu recunoscator?

5. De ce ma bucur cel mai mult în viata acum?

6. Carui fapt mi-am dedicat trup si suflet în prezent?

7. Pe cine iubesc? Cine ma iubeste? Ce ma face sa iubesc?

ÎNTREBĂRILE DE SEARĂ:

1. Ce am oferit astazi? În ce fel i-am ajutat pe ceilalti?

2. Ce am învatat astazi? Ce mi-am clarificat?

3. În ce masura ziua de azi a îmbunatatit calitatea vietii mele?

…apoi treci la fapte. Pentru a obtine rezultate alege cu întelepciune ce este cel mai important pentru tine-cel putin pentru momentul prezent-si foloseste-ti toate resursele pentru a-ti atinge scopul si a-ti îmbunatati calitatea vietii.