Intre duminica si luni

Cand mai sunt cateva ore si se sfarseste si ultima zi de weekend, ar fi bine sa nu te lasi divizat intre regrete (ca pleci iar in aventura unei saptamani cu treaba)si teama (ca habar n-ai cum sa iti depasesti limitele profesionale sau relationale).
Eu caut sfaturi si idei bune in legatura cu petrecerea timpului liber, pentru ca este timpul care de obicei se scurge total aiurea. Fara pic de disciplina - pt ca e timp liber, acesta se duce pe apa sambetei …inca de vineri.Astfel, duminica seara, am mereu o frustrare ca nu mi-am dedicat aproape nici o actiune.
Drept urmare, am pus in practica un mic ritual.Il descriu ca fiind general, si nu voi folosi persoana intai.

In mod traditional, refugiile au si un mic aspect religios, asa ca merita sa dai o tenta sacra refugiului tau.Constituirea unui altar, inseamna deschiderea sufletului in fata divinului, prin adunarea intr-un loc mic si curat, a unor obiecte importante pt tine. Sugestii : un bol de apa cu petale de flori, o pietricica culeasa de tine de undeva unde te-ai simtit bine, o iconita, o cruce, bucati de lemn, statui cu idoli sau figurine norocoase, bucati de sare sau cristale care ti se potrivesc, o lumanare pe care sa o aprinzi.Am sugerat cateva, dar ideal e sa aduni acolo ce simti, ce te atrage, ce te reprezinta, in ce crezi.
In fata acestor obiecte, pe fundalul unei muzici de relaxare, sau cu sunete din natura, poti reflecta la obiectele care pt tine inseamna noroc, putere, concentrare.
Merita acum sa te intrebi : DE CE ANUME AM NEVOIE (cel mai mult)IN VIATA, ACUM?
In fata flacarii lumanarii, descopera in refugiul tau, de unul singur, cine, in ce fel, cand si cum a fost alaturi de tine. Daca a fost cineva, gandeste-te cum si de ce a ajuns langa tine.Daca nu mai e langa tine, de ce nu mai e. Cum te-ai descurcat apoi singur? Dupa ce raspunzi la gama asta de intrebari, poti raspunde la orice alt tip de probleme.La orice te framanta. Pt ca realizezi ca iti poti raspunde SINGUR la absolut orice intrebare.
Cam asta ar fi pe scurt “spatiul de refugiu” intre duminica si luni.In aceste momente poti afla daca ai un scop pt saptamana ce urmeaza, daca merita sa cheltuiesti multi bani sa te distrezi in timpul liber, daca depinzi de o persoana sau alta, daca esti impacat cu casa ta sau ai vrea sa fii in alta parte.Sanctuarul tau este unde TU esti. Si daca reusesti sa asculti glasul propriei intuitii, nu vei gresi niciodata nimic. Si lucrurile pe care le regreti, vor fi din ce in ce mai putine.

PS Nu e bine sa fii cu burta plina inainte de nici un mic ritual sau rugaciune, ba chiar pe dos, dupa aceea e indicat sa mananci ceva cat mai pur : fructe, nuci, un pahar de vin, ciuperci la gratar sau legume pe plita cu sare.
Parte din exercitiile de “pregatire”, este sesiunea de curatenie a camerei in care stai, sau chiar in intreaga locuinta. Facand treaba, te desprinzi de atractia fantastica a tv-ului, telefonului sau calculatorului, si te apropii…de tine.Casa ta intreaga trebuie sa fie un sanctuar.