Calendar

Interviu cu mine despre reusita in viata

- Luana, este o perioada de schimbari si incertitudine pentru multi.Tu,cum esti?

- Sunt bine. Am “divortat” recent de sotul meu TV-ul..M-a parasit de Craciun, si am mai stat in agonia sfarsitului de relatie pana azi. Azi m-am eliberat complet. Raman a amantului meu, un timp.

- Amant?

- Da:) ..Amantul este chiar corpul meu,.. fugeam la “mine” ca la ceva interzis pana acum.. Pe primul loc era profesia. Mi se parea ca o tradez,cand stau sau fac ceva cu/pentru mine. Nici nu mai stiam cine sunt. Ma teroriza indoiala si teama legata de etichete.Ecranele au multe avantaje (de divertisment), dar distorsioneaza orice realitate. In primul rand,pe cea proprie. Inteleg acum foarte bine, ca eu nu sunt profesia mea, eu nu sunt imaginea, hainele, numele, emisiunea, profilul de pe facebook…Cum nimeni nu este, dar nu recunosc.

- Si ce ai sa faci?

- Am sa ma ocup de mine. A nu mai avea grija capcanei TV, sotul dominator si manipulant, mi se pare maxim!!! Revin la a fi exact cum sunt. Sa ma alint si sa ma oftic in public, sa ma bucur si sa plang ca orice om. Nu eram nici inainte vreo inchipuita, dar nici nu imi permiteam sa manifest esenta. Am sa sarbatoresc  cu amantul meu, corpul , privat  ani si ani  de unele teme normale de viata (vacante, prietenii, relatii, sport cat mai mult, ingrijire si relaxare a corpului, lectura, cunoastere). Ies definitiv din rolul de salvator. Ies din rolul de jurnalist si personaj TV. Devin COMUNICATOR al valorilor mele indiferent unde ma poarta pasii. Am un studio TV acasa, il voi folosi fix cum imi doresc. Si o sa vorbesc despre a  schimba viata oamenilor, cand eu voi fi total independenta de trecutul profesional, care este total irelevant pentru ceea ce azi se petrece.

- Ce te face sa spui ca dupa 24 de ani in mass media, trecutul tau profesional nu mai e actual??

- Acum 2 decenii, masura succesului era sa apari la TV si in ziare. Ca jurnalista, imi asumam prezentarea unui subiect,persoana,imagine. Uita-te la ce e azi…Si punct. Exact pe dos…Cine stabileste azi modele?? Principala preocupare a mass mediei e sa tina societatea bolnava si imbecilizata. In loc sa mergi la teatru sau la circ, te uit gura casca la show uri de talent. Nu mai stii ce sa mananci si ce sa gatesti de capul tau…Te identifici cu modele proaste in toate domeniile vietii, doar pt ca nu mai baga nimeni de seama ca avem de a face doar cu negustori si cu negot, nu cu valori importante. Copiii au crescut cu modele feminine ca Monica Columbeanu si celelalte cacofonii care au urmat. Nimeni nu salveaza pe nimeni daca merge contra curentului. Oamenii sunt bolnavi de ei, si a fi directorul spitalului de nebuni nu e ..succesul.

- Cand ai succes in viata, atunci?

- Habar n-am inca. In orice caz, succesul si popularitatea rareori sunt povesti cu happy end. Dar voi avea timp sa studiez profund.  Probabil ca succesul inseamna sa te trezesti la tine. Atat de mult, incat sa nu mai intrebi pe nimeni inafara ta de nimic.Sa nu te simti dator sa dai explicatii, sa iti ceri scuze, sa te ingrijorezi de bani si de imagine.  O sa fiu  faimoasa prin excelenta, atunci cand o sa pot spune cu toata sinceritatea, ca reputatia, renumele, etichetele, imaginea, NU CONTEAZA.

- DAR CE CONTEAZA?

- Pai o sa imi spuna amantul meu… Corpul. Atat de  obosit si epuizat deseori. In el e inima si sufletul, creierul,mintea, e universul caruia ii acord extrem de putin.In el e raspunsul la ce conteaza. Un orb, un schiop, un suferind ce ar raspunde ????. O sa il ascult  pe corpul meu din ce in ce mai mult. Jumate de viata s-a identificat saracul cu un personaj care umbla tantos sa salveze lumea si orisice inafara lui. Conteaza sa  fiu si sa ma simt sanatoasa si libera. Sa nu ma doara nimic. Sa ma bucur ca respir,vad si merg, atat de mult, incat sa imi pot face din existenta o arta de a trai, asa cum spun de cand scriu…

- Nu ti va fi dor de popularitatea,admiratia , celorlalti?

_MSB0076

- Nicio magulire sau lauda, nu folosesc la nimic. Daca cineva imi spune “Esti minunata!”, imi spune cumva mie? Este o perceptie. Tot o eticheta.Una rea, pentru ca poate crea dependenta si te obliga sa fii ce nu esti, pentru ca acel compliment, nu era pentru sinele meu, se adresa tot unei imagini contextuale.De cand am terminat cu tv-ul, si deseori cand am avut caderi profesionale, s-a cam dus si admiratia. Popularitatea o iluzie ,un scenariu, o manipulare pe care o cunosc destul cat sa nu o iau calcul,chiar daca,recunosc, e dureroasa. Dar orice doare, pana intelegi cum sta treaba. Asta inseamna sa TE TREZESTI. Sa intelegi cum sta treaba.

-Si banii?? Cum ai sa faci banii??

- Raspund cu o poanta..Un avocat ii zice unui instalator,dupa ce acesta ii repara instalatia din baie, si ii face nota de plata 1000 ron, “Auzi, esti nebun, eu nu fac banii astia intr-o ora jumate..”, la care instalatorul ii raspunde, “Stiu, nici eu nu ii faceam cand eram avocat”…

- Ce parere ai despre oamenii care au reusit?

- Ce au reusit?

_MSB0100

Publicat în: Comunicare
« »

Comentarii: