Calendar

Insomnie - fel de fel

Ceai de noapte-buna. Cine are probleme la adormire se va bucura curand de un somn bun datorita acestui ceai. Aveti nevoie de: 30 g flori de hamei, 30 g flori de soc, 30 g flori de primula si 50 g ovaz verde. Se amesteca totul si se opareste cu u1/4 l apa clocotita. Se lasa 10 minute la infuzat, se strecoara si se bea inainte de culcare.

Vin pentru somn. Acest somnifer preparat in casa este usor si bine tolerat. Aveti nevoie de 20 g sunatoare, 20 g frunze de roinita, 10 g leventica, 10 g conuri de hamei si 1 l vin rosu. Peste plantele bine amestecate se toarna vinul. Timp de o saptamana se lasa la macerat intr-un vas acoperit. Apoi se strecoara cu grija si se toarna in sticle sterile. Se vor lua 1-3 linguri inainte de culcare.

Perna de dormit. Aceasta reteta traditionala se bazeaza pe efectul aromatic al plantelor, al caror parfum va fi inhalat in timpul somnului. Aveti nevoie de: 50 g conuri de hamei, 50 g sunatoare, 30 g flori de leventica si 30 g radacina de valeriana. Se umple o fata mica de perna cu plante si se pune seara sub perna de culcare sau direct sub cap.

Insomnia este UN SIMPTOM un SEMN și nu o BOALĂ, trebuie să-i înțelegem “mesajul” mai înainte de a recomanda cu prea multă ușurință medicamente drastice. Nu este vorba despre faptul că somniferele nu sunt bune, utile sau eficiente. Este vorba despre faptul că, de cele mai multe ori, nu este nevoie de ele de la început.

Insomnia poate fi manifestarea unui teren cronic; unele persoane prezintă periodic insomnii, cu oboseală sau anxietate în anumite perioade ale anului (înainte de vacanța, în weekend) sau în anumite situații (la mare, la munte, inainte de menstre). În aceste cazuri, trebuie să recunoaștem și să tratăm acest teren cronic cu medicamente specifice (SULFUR, ARSENICUM ALBUM, NATRUM MURIATICUM)

În alte cazuri, insomnia este reacțională. Tratamentul se bazează pe aflarea cauzei și pe înțelegerea ei în raport cu terenul cronic: oboseală, astenie psiho-fizică, emoție, frustrare, deces, șoc. Medicamentele frecvent utilizate în aceste situații sunt: PHOSPHORICUM ACIDUM, STAPHYSAGRIA, SILICEA, IGNATIA, GELSEMIUM, ARGENTUM NITRICUM.

Insomniile de la sfârșitul nopții (3.00-5.00) indică mai degrabă o stare depresivă. În aceste cazuri se vor utiliza medicamente ale terenului cronic, precum SEPIA, AURUM, THUYA, LACHESIS. Dacă depresia este semnificativă, se poate face tratamentul homeopatic în același timp cu tratamentul alopat adaptat.

Cel mai sigur, tine la capul patului..un SEDATIF PC… e valabil pana ajungi la medicul homeopat sa personalizezi schema pe termen mai lung..

Publicat în: Sănătate
« »

Comentarii: