Imblanzitoarea de lei

Una din primele intrebari la care esti supus din frageda copilarie, este “Ce vrei sa devii?”.. Raspunsul - mai in gluma mai in serios, devine metafora care ascunde intentia vietii.

Cand eram mica vroiam sa ma fac..musafir. Si parte din viata mea, am fost “in vizita” la mii de oameni. Am “vizitat” destine, case, afaceri, scene, persoane, spitale, studiouri, institutii de toate felurile.

Acum, cand sunt mai mare, traind pe o altfel de scena,citind, vizionand filme,spectacole si cursuri, ma intreb din nou ce vreau sa devin. Pentru ca este o criza de valori si de joburi in jurul meu. Pentru ca se schimba cu o viteza mai mare decat poti duce, uneori, ceea ce credeai ca esti, cu ceea ce poti fi, si cu ceea ce devii in raport cu necesitatile din jurul tau. Ce sa devii ca sa fii..bine? Ca sa te poti aprecia si ca sa poti supravietui…

Fara sa stiu exact, cand m-am intrebat adineauri ce vreau sa ma fac in continuare..mi-a venit acest raspuns: imblanzitoare de lei.  Nu mi-am explicat din prima, dar cu fiecare repetare am inceput sa zambesc.

Pentru ca nimic nu este mai important pentru mine ,decat iubirea. Si nimic nu lipseste mai mult din viata, decat blandetea.Nu vreau sa tintesc fara iubire,nimic..Vreau sa tintesc fara victime colaterale, vreau sa aduc emotia lui “impreuna” acolo unde este cel mai greu…Cei mai puternici, cei mai stabili, cei cu imaginea cea mai apreciata..sunt lipsiti ei insisi fata de altii, si fata de ei insasi..de iubire si blandete. Viata e O VANATOARE! Cu cat esti vanator mai bun, cu atat ai mai mult de castigat ! Dar esti fara mila. Deci…In lumea vanatorilor, toate zilele sunt la fel. Vanatorul nu observa culorile fluturilor, mirosul florilor..ele sunt parte din decor,doar atat. E un context al scenei din jungla, doar atat. Mirosul sangelui si al puterii…

Vanatorii nu au prieteni, au doar aliati si dusmani. Prin strategia asta simpla ai o vedere larga, dar nu ai o vedere din inima.

Pot continua la nesfarsit povestea vanatorului.. Am fost si eu cu pusca-n spate prin padure, dar am fost si alergata de altii cu armament mai bun. Ii admir pe toti cei care sunt BUNI vanatori sau BUNI de mancat….(Sa acceptam ca exista doar vanatori si vanat????????????????????? Oameni, nu ???)

Dar acum vreau sa fiu imblanzitoare de lei..Sa ajung sa privesc leul in ochi si sa-l fac sa fie prietenul meu.Sa nu fugim unul de altul, ci unul catre altul. Sa patrund mai adanc decat emotia lupta-fugi…

Ce este mai provocator, sa ucizi un leu,sau sa il imblanzesti? Sau sa fugi din calea lui?

_MG_9575_900px

Am sa vin zi de zi, la ora fixa sa intalnesc leul meu…Daca eu voi simti emotia intalnirii cu ore inainte, dorind ca atunci cand ma vede sa simta iubirea mea, il voi imblanzi, si-l voi face sa descopere tot ce nu e ostil in natura din jur. O sa ma vada intre fluturi albastri si flori parfumate..O inima de rege care sa simta cu ore inainte o prezenta, este inima unui indragostit..Este inima unui ..”imblanzit”