Frica de capuse se stinge cu..chibritul!

Pentru indepartarea capuselor exista multe sfaturi bine intentionate. Multe dintre recomandari ne indeamna sa sufocam capusa cu ulei sau cu unt, in anumite cazuri chiar si cu lipici, iar apoi sa o scoatem rotind-o in sensul acelor de ceasornic.
Sensul de rotatie este indiferent:) Acul capusei nu are filet, ci carlige de ancorare. Ele sunt greu de indepartat, indiferent in ce directie le rotim.
Cel mai bine pot fi indepartate capusele fara nici o prelucrare anterioara: se apuca corpul insectei cu un clestisor fin sau cu o penseta, cat mai aproape de piele, iar apoi se trage in linie dreapta.Ce nu ati mai auzit, urmeaza : innebunită după aroma fosforului umed, căpușa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros. Cu toții incercam sa ne ferim de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște, răspândesc boala Lyme (Borrelioza).

w560xh316_capusa
Căpușa înfiptă în piele poate fi îndepărtată cu ușurință (si) cu ajutorul unui singur băt de chibrit. Umeziți capul unui băț de chibrit(are fosfor in varf), și descrieți cercuri cu el, în jurul locului unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde căpușa își va extrage singur capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor! Această metodă simpla de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă. Se stie ca prin apucarea corpului căpusei riscam ca saliva acesteia să fie injectată în corp prin ruperea capului insectei înfipte în piele.

Această metodă ar trebui răspândită si prin mass-media insa nu se cunoaste.