Feminin vs masculin


Un mic workshop despre feminitate, m-a facut sa culeg (in principal din Osho), cateva ganduri minunate…
Femeile actioneaza prin emisfera dreapta a creierului, barbatii prin emisfera stanga.Emisfera dreapta este intuitiva, ilogica, irationala, romantica, religioasa, in timp ce emisfera stanga e logica, rationala, matematica, si predispusa mereu la calcule. Cele 2 emisfere sunt in conflict permanent, si de regula oamenii nu constientizeaza acest lucru, si nu lupta pentru echilibrul acestor 2 minti.
Mintea feminina are o anume gratie, cea masculina are eficienta.Evident, pe termen lung, certurile inving gratia, caci lumea intelege mai bine limbajul matematicii, nu cel al iubirii.Dar atunci se pierde in interior, ce este mai valoros: contactul cu propria fiinta.Nu mai esti un om , esti un robot. Dar pana acolo, ramanem noi, oamenii, femei si barbati, intr-un vesnic conflict unii cu altii.Barbatii nu pot ramane separati - desi iubesc libertatea, intra in relatii de cuplu, dar nici impreuna cu femeile nu pot ramane fericiti.Lupta interioara, intre rational si nerational, intre iubire si control, nu va lasa pacea sa aduca armonie in cupluri. Pacea tine de rezolvarea luptei interioare, a echilibrului intre emisfera stanga si cea dreapta.Relatiile sunt frumoase la inceput, pentru ca nu reflecta realitatea, abia dupa o vreme, de obisnuinta, conflictul interior iese la suprafata oglindindu-se in viata de zi cu zi.Este poate cea mai mare dificultate a mintii moderne : sa nu te mai temi de angajamente, sa nu vezi o relatie de cuplu ca pe o inchisoare.Aceste ganduri sunt ale mintii, nu ale inimii.Ale emisferei stangi care te atrage catre o exitenta calculata de succes, nu ale emisferei drepte care este orientata spre fiinta interioara.

Feminitatea atrage iubire, care este pozitiva, dar atrage si gelozia, care este negativa.Masculinitatea inseamna cautare permanenta, care este o calitate, dar naste si indoiala care este un defect.Cel care reuseste sa fie un cautator care nu se indoieste, are parte de un drum mai putin agitat, dar este evident ca oriunde exista o calitate pozitiva, este si un echivalent negativ alaturi.Singurii oameni, femei sau barbati care reusesc sa se realizeze, sunt cei care acorda intreaga lor atentie calitatilor pozitive, care folosesc ce au mai bun, in detrimentul calitatilor negative, ce se contrapun clipa de clipa.Doar folosind ce e bun si frumos se armonizeaza toate notele, energiile, emisferele, si ansamblul reprezinta o unitate.

Calea inimii este frumoasa , dar foarte periculoasa, calea mintii este comuna, dar sigura. Femeia isi doreste o lume a inimii, barbatul a ales calea sigura.Cand esti orientat catre material, e bine sa actionezi ca un barbat, si sa mergi pe calea mintii, daca esti orientat catre spiritual, actionezi ca o femeie, si gandesti cu inima. Sunt astazi femei care gandesc ca si barbatii, si din acest motiv barbatii nu le mai considera femei, cum sunt si barbati care se comporta ca femeile, si unii devin chiar femei. Concluzia celor mai luminate spirite ale lumii, ne arata ca trebuie sa punem accentul pe iubire, singura ratiune spirituala.Daca prin iubire ajungi la inima ta, poti vindeca ranile istorice de conflicte intre femeie si barbat.Natura ne arata ca suntem alcatuiti la fel, chiar daca educatia si societatea, religiile si politicile mondiale, au facut ca jocul unor puteri sa ne domine existenta. Si femeia si barbatul au glande lacrimogene, pot plange cand sunt tristi si insingurati, ceea ce reprezinta un limbaj de o semnificatie uriasa.Cand cuvintele devin inutile, cand fericirea sau durerea iti inunda inima, ochii ti se umplu de lacrimi si esti egal cu celalalt in sentimentele tale.Nici o logica nu va fi vreodata superioara iubirii, si oriunde iubirea va disparea, va fi un conflict si suferinta.