Facebook-ul si motivatia

Doamneeee..am gasit ceva motivational si azi, in facebook-ul asta…

Jurnal de facebook pt Luana

- am intrat in 2010 cred, fara sa stiu exact ce reprezinta

- am inceput sa inteleg ca acest balamuc si iluzie , al prieteniei si al comunitatii poate deveni bussines, sau poate deveni fatalitate. O resursa falsa de zambete sau injurii, in care se etaleaza clar, ADEVARUL SI REALITATEA  prezentului.Coruptie, manipulare, globalizare.

- o lume plina de capcane si de resurse hipnotice, dar care aduce utilizatorilor constienti de straturile viralului, o intreaga structura de mall, pentru divesrtisment gratis, in care iti vinzi de fapt sufletul si identitatea, dar si pantofii, ideile si muzica inimii(zgomotul mintii)…Uiti sa vorbesti, crezand ca ai comunicat deja “la multi ani” pe facebook…

- nu sunt eu clopotelul care sa trezeasca pe careva, ca nici macar nu este treaba mea.Eu imi zic mie in primul rand, si manipulez pe cine se lasa manipulat, in directia (binelui) in care eu cred, adica acela in care nu vreau sa ma tradez taman pe mine insami (si pe nimeni de fapt).Ca  nu sunt genul care “ce nu-mi place mie, sa ii fac altuia…”

- cam de un an jumate adun pe pagina de like-uri oameni si oameni care ma plac.Curand fac suta de mii. De ce oare ma plac?? Nu vand nimic, vorbesc despre chestiile care imi plac si incare cred. Sunt doar eu, corecta, naiva, puternica, visatoare, reala, cu cateva activitati coerente, si cativa prieteni care functioneaza si in realitate. Cu toate astea, ma simt responsabila, nu stiu cum naiba, de a intretine acesta masa de oameni inexistenti, care iarasi nu stiu de ce naiba, daca dispar, mi se pare ca pierd ceva…Desi au fost uneori cuvinte grele si judecati aspre, pentru nimicurile de poze si texte raspandite de mine…

- lasand la o parte filozofia, aducand in discutie fiziologia,, acest “lucru cu multe fete”, facebookul- in care toti au ca jurnal al fericirii poze mirobolante,inteligente, texte la superlativ, a devenit si pentru mine in perioada crancena de schimbari prin care tocmai am trecut, O RESURSA POZITIVA, puternica, in care, ca si restul comunitatii, am actionat ca si cand am reusit deja..

- Ce inseamna asta ?Una din metodele motivationale ale succesului, este sa te pui in situatia “ca si cand ai obtinut deja” . “Prefa-te pana ai sa crezi ” !! Am mai zis asta, dar ca facebookul, nu e niciun antrenament! Aici ai ocazia sa te prefaci, pana crezi si tu !!! Si chia asa e :)

- Fiziologia este cel mai puternic instrument pe care il avem pentru a schimba o stare. Si “fiziologia” facebookului, creaza din fiecare, prin obligatie,un personaj mai interesant, mai viu, mai prezent, decat suntem in realitate. Ca realitatea , e o poza in fiecare loc in care ne validam, in fiecare situatie sau anturaj care credem ca aduce o valoare in plus imaginii noastre…Nu mai apucam sa traim de grija raspnadirii..Ca de, se uita si ala , si ala..

- Ma opresc ca m-am lungit. Ideea era, ca au fost luni grele pentru mine, si deznadejdea pe care am mascat-o deseori, speranta pe care mi-am luat-o uneori, din acest mediu iluzoriu, m-au motivat sa ma indrept incet, spre iesirile adevarate intre oameni, in care si prieteni virtuali, si reali, s-au impletit intr-o noua situatie, in care m-am prefacut, pana am crezut, CA CEVA E BINE. Si chiar e bine, pentru ca acum scriu din suflet MULTUMESC, acelor persoane care m-au calauzit spre alta realitate, si mie insumi, ca mi-am reconstruit credintele.

- daca adopti o fiziologie entuziasta,dinamica, ai parte de acelasi tip de stare. Chit ca e pentru o clipa, daca tot folosesti cuvinte si imagini, alege-le pe acelea care produc iubire si bucurie. Iesi din stari nasoale iesind din mediul si dintre persoanele care nu-ti aduc beneficii! Nu preda puterea altcuiva, niciodata!!!!!!!!!! Stii ca se uita toti pe facebook, dar cu inima se uita cei care te intalnesc in realitate !!!!

PS :ma duc sa imi iau o rochita si sa plec…

Previous post:
Next Post: