Calendar

Exista ingeri ?!

Cuvantul “inger” isi are originea in grecescul “angellos” , care inseamna “mesager. Ingerii pot lua mai multe forme, aparand de obicei sub forma de oameni, de lumina stralucitoare sau de aura. Adesea, in special in cazuri de tragedii sau dezastre evitate, ingerii nu vor fi vazuti, dar sunt recunoscuti prin actiunile lor. Daca ceva bun, neasteptat si inexplicabil se intampla, se presupune ca nu e nimic altceva decat rezultatul unei …interventii angelice.

Ingerii cu care cei mai multi dintre oameni sunt familiari sunt ingerii crestini care provin de Vechiul Testament. Biserica Catolica a facut un efort deosebit in a descrie ierarhia ingerilor: au fost prezentati numai putin de 496.000 de ingeri.

Isus pare să indice faptul că cei mici au îngeri desemnaţi pentru a-i proteja, pentru că El a spus că îngerii lor privesc la faţa lui Dumnezeu (Matei 18:10).


Deci conceptul de îngeri păzitori îşi are baza în Biblie. Pe lângă îngerii slujitori, mai sunt şi arhanghelii – îngeri prinţi cum este Mihail (Iuda 9), care se pare că reprezintă o întreagă naţiune (Daniel 10:13).

Deşi nu ştim sigur cum arată îngerii, Biblia menţionează câteva trăsături angelice. Primul capitol din Ezechiel spune despre o viziune în care profetul a văzut un grup de îngeri care erau aşa de sfinţi, încât păreau  flăcări de foc. Aceste creaturi păreau a fi ca oamenii, totuşi aveau 4 aripi şi multe feţe (Ezechiel 1:5-6).  Ei răspund instantaneu la Duhul lui Dumnezeu. Cartea Isaia menţionează îngerii numiţi „serafimi” care au 6 aripi (Isaia 6:2,6).

Un alt grup de îngeri sunt cei numiţi „heruvimi”. După cum se pare, heruvimii au fost prezenţi pentru a acoperi sfinţenia lui Dumnezeu Însuşi. Aripile lor formau tronul pentru prezenţa lui Dumnezeu pe capacul chivotului legământului (Exod 25:18-22).

Îngerii sunt creaturi magnifice, departe de imaginea heruvimilor reprezentaţi în operele renascentiste ca nişte copilaşi mici şi grăsuţi. Puterea lor este aşa de mare încât doar un singur înger a fost capabil să distrugă 185.000 de soldaţi asirieni într-o singură noapte (2 Împăraţi 19:35).  Prezenţa lor este aşa de copleşitoare încât cei care îi văd cad la pământ inconştienţi .

In ciuda numeroaselor speculatii teologice de secole intregi, nimeni nu stie daca ei exista in afara povestilor si legendelor.

Multi oameni cred ca ei exista; de exemplu, studiile sugereaza faptul ca 70% din americani cred in existenta ingerilor. In cartea lor, “Paranormal America”, sociologii Christopher Bader, F. Carson Mencken si Joseph Bakerremarca faptul ca “Ingerii au ajuns in cultura populara prin carti, show-uri de televiziune si filme (…) Mai mult de jumatate de americani cred ca au fost salvati personal de la rau de ingerul lor pazitor.” Si mai interesant o reprezinta faptul ca 20% din cei care nu cred in nicio religie pretind ca au avut o intalnire cu un inger.au se prostern în mod voluntar (Daniel 10:9).

Daca este spre binele tau sa crezi in ingeri, nu ezita sa o faci…Pentru ca ingerii exista:)

 

Publicat în: Puterea minții
« »

Comentarii: