Eu cu cine votez?


“Du-te si voteaza ca altfel iti iau aia votul si fac ce vor cu el”

” Nu vreau sa PONTEZ..Da’ ce vrei sa BASESTI??”

“Pe cine sa votez? Ai vazut ce nume au?  Vreau doar să scap de cei care m-au furat de 10 ani de zile şi care şi-au călcat întregul popor în picioare!”

“Ponta e frumos de este favorit? Eu aş alege-o pe Udrea doar de din plăcerea de a o vedea zi de zi cu alţi pantofi de firmă şi genţi de mii de euro. Nici nu mai contează că sunt pe banii poporului atâta timp cât sunt cumpăraţi cu gust.Totuşi, dacă mă gândesc mai bine, cred că o să votez cu Klaus Iohannis. Cu PSD am mai fost la putere şi îi ştim, cu ăştia ai lu’ băselu am rezistat 10 ani, dar PNL? Sunt sigur că Iohannis este un om înţelept, citit şi care va ajuta România să progreseze, să evolueze. De asemenea, nu ne mai facem griji că ne-ar putea jigni aşa cum a făcut-o Băsescu de-a lungul timpului. Până spune el o frază, pac, au trecut 5 ani şi se schimbă preşedintele. În acelaşi timp, are atâtea case încât ar putea să dea câte una fiecărui nevoiaş.”

“În ce mă priveşte, consimt să fiu în tabăra strategilor meschini, fără orizont, fără idealuri. Ideea mea fixă este că dl Ponta nu are nici o calificare reală pentru a ajunge, în acest moment, preşedinte de ţară. Mai mult: că dacă va ajunge, vom fi confruntaţi cu tot soiul de consecinţe irespirabile (vezi, între altele, excelenta analiză a domnului Vlad Zografi, postată, la începutul lunii, pe contributors.ro). Aşa stînd lucrurile, cred că singurul criteriu raţional al unui vot util este potenţialul lui efect anti-Ponta. Din sondaje, rezultă că acest potenţial îi revine dlui Iohannis. Ştiu, desigur, ce mi se va reproşa: 1) „Criteriu raţional“, „vot util“! Ah! Ce vorbe urîte! Unde e visul, unde e basmul, unde stelele? 2) „Sondaje?“ Dar sînt măsluite! Toate! De ce le-am lua în serios?! Foarte bine! Să nu le luăm! Dar nu vom putea să nu luăm în serios rezultatul final al alegerilor, obţinut tot pe bază de numărătoare (măsluită?). Nu-mi intră în cap de ce un candidat care dispune de aproximativ 7% din voturi e mai periculos pentru candidatul Ponta, decît unul care are de patru-cinci ori mai mulţi susţinători. Dacă punem cifrele între paranteze, atunci putem spera, bezmetic, şi că V. Ponta nu are, cum se spune, peste 40%, ci undeva spre 10%, în vecinătatea lui Tăriceanu. Putem crede orice şi putem vota „cu inima“, promovînd nu oameni, ci principii, nu probabilităţi, ci vesele fantezii private. Aud, prin preajmă, că trebuie să o sprijinim pe Monica Macovei, în vederea unui viitor succes peste cîţiva ani! Mi se pare, totuşi, că alegerile sînt despre mîine, nu despre deceniul următor. Mi se mai spune că frumos e să votăm, în primul tur, cu dna Macovei şi în al doilea cu Iohannis.”

“O ţară a desenelor animate. România, cu tot circul ei cotidian, cu mascarada unei campanii electorale în care nimic nu este ce pare şi în care toate loviturile sunt permise, o ţară în care preşedintele îşi acuză premierul de a fi fost ofiţer al serviciilor secrete, iar acesta nu zice nimic, în care presa şi populaţia primesc ca hrană zilnică dosare, noi şi noi dosare de corupţie, de interes naţional, cu acuzaţi miniştri.Dar o aceeaşi ţară care a fost capabilă să voteze la alegerile locale primari arestaţi (şi pe care nu i-au văzut nici acum). Aceasta este, electoral, România. Un paradis al confuziei şi al partizanatului, al ineficienţei şi al „hai să ne facem că facem Politică”, în care tăcerea şi zâmbetul tâmpit de pe sticla televizorului sunt singurele răspunsuri la toate întrebările societăţii civile.”

“Românii de bun simț trebuie să înțeleagă că „prostimea” / cei care nici măcar n-au habar care sunt toți candidații / cei care votează în funcție de manipularea de la TV-ul patronat de străini sau în funcție de sacoșa cu mâncare primită sau în funcție de banii primiți MERG TOT TIMPUL LA ALEGERI! Chiar vrem să-i lăsăm pe oamenii ăștia să încline balanța, în inconștiența lor, în favoarea mafiei?Deci DA, ar trebui mers la vot pentru că sunt șanse (nu știm câte) ca votul nostru SĂ STRICE PLANURILE MAFIEI!’

“România NU este în prezent condusă de români. România este exploatată în prezent de MAFIA ECONOMICĂ INTERNAȚIONALĂ  care a distrus România în ultimii 25 de ani (și alte state) prin oamenii pe care și i-a pus în funcțiile cheie de conducere ale Statului ”

“Tu cititorule, ce vei face înăuntrul secţiei de votare nu are nici o importanţă: dacă anulezi votul comunici că nu eşti de acord cu opţiunile oferite, dacă votezi cu unul sau altul comunici mulţumirea sau nemulţumirea. Odată trecut pragul secţiei eşti integrat în sistem, eşti implicat, EŞTI DE ACORD CU SISTEMUL AŞA CUM ESTE EL chiar dacă nu eşti de acord cu opţiunile pe care ţi le oferă. Participarea dovedeşte acceptarea actualului sistem electoral şi a întregului sistem „democratic” în ansamblul său prezent, anularea votului dovedeşte nemulţumirea pentru ‚oferta” de candidaţi”

 

ATI CITIT O SUCCINTA SELECTIE A UNOR SCRIERI ON LINE, A CELOR CARE S-AU INTREBAT “EU CU CINE VOTEZ”

“Can as vota EU?

-când vor apărea nişte oameni care şi-au stabilit ca misiune existenţială a pune Statul Român în subordinea intereselor Neamului Românesc
- când vom avea şi certitudinea că o vor face,
- când astfel de oameni vor participa la procesul electoral ajungând pe buletinul de vot,
- când se va realiza eliminarea fraudei electorale pentru ca rezultatul votului să reflecte cu exactitate decizia electoratului,
- când publicitatea electorală nu va fi dependenta de bani şi va fi egală în cantitate şi calitate pentru toţi participanţii la vot”

 

Previous post:
Next Post: