Emisiuni TV


Despre emisiunile tv, parerile sunt impartite. Televizorul este guma de mestecat pentru ochi. Nu hraneste, nu dureaza, e ceva comercial , la indemana oricui. Sunt specialisti in televiziune, si sunt specialisti care au ca menire distrugerea fenomenului.
Eu am cunostintele necesare de a prezenta, de a face scenarii tv, proiecte, de a produce emisiuni. Apar in unele, lucrez in culisele altora. Emisiunile de aşa-zis divertisment (sentimentaloide, umoristice, competiţionale ), care sunt marea majoritate, excelează – la unison – printr prost-gust , o sexualitate obsedantă , o “veselie” grobiană – toate, emanaţii fireşti ale cruntei precarităţi culturale şi educaţionale. Si totusi, avem nevoie de stiri, filme, emisiuni…
S-a afirmat şi s-a dovedit, de către cercetători specializaţi în domeniu (e.g. Gerbner, în Televiziunea şi comportamentul social) că violenţa televizată influenţează comportamentul, prin modelarea convingerilor oamenilor, întrucît “telespectatorii ajung să se identifice cu ceea ce oferă imaginile şi transpun reprezentările «culturale» în practica situaţiilor lor de viaţă cotidiană” .Asa zic specilistii. Eu cred, ca liberul arbitru este cel care trebuie sa ne arate catre ce sa ne indreptam, si cat sa zabovim in placeri, vicii, actiuni daunatoare sanatatii fizice sau psihice.Televizorul, ca si computerul, fumatul, alcoolul sau drogurile, poate fi … o alegere, la un moment dat.
Atat timp cat esti constient ca televiziunea este un bussines al cuiva, nu te vei lasa cotropit de indignare, nu vei avea asteptarile unui student care merge la biblioteca de stat… Eu sunt iremediabil indragostita de puterea, atractia, mesajul pozitiv al televiziunii.Am sansa de a lucra intr-un show prin care sa cuceresc maximum : sa ofer optimism, zambet, forta si placere telespectatorilor, si mie desigur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>