Despre zodii la TV

l si m
Cine este preocupat de imaginea exterioara, este cu siguranta dornic sa evolueze si in plan psihologic. Asa ca duminica, la CVI, vedeti o persoana foarte calificata sa comenteze aprofundarea cunoasterii de sine: astroloaga Mariana Cojocaru.

Astrologia a fost definita de-a lungul timpului in felurite moduri.Tocmai pentru ca este o stiinta mentala, cu o mare aplicabilitate practica, si categoric adaptata personalitatii unice a fiecarui individ, poate fi abordata ca un instrument creativ in viata de zi cu zi.Astrologia poate fi considerata cea mai veche stiinta aparuta pe Pamant. Ea “functioneaza” de multe mii de ani, chiar daca putini au fost oamenii care au abordat-o cu respectul si increderea potrivita. Se poate spune ca din ea, si pentru ea, s-au nascut ulterior, matematica, astronomia, filosofia, stiinte care intotdeauna si-au dat mana in incercarea de a dezvalui ochilor si mintii noastre, frumusetea, si aplicabilitatea astrologiei.

Toti cei care au studiat si au inteles astrologia in viata lor, s-au apropiat mai mult de cauzalitatea fenomenelor si evenimentelor, reusind astfel sa aduca, in viata lor, efecte benefice.
Astrologia utilizeaza, in primul rand, pozitia astrelor din sistemul nostru solar, in raport cu pozitia Pamantului. Fiecare planeta reprezinta si ne transmite un anume tip de energie fundamentala.
Scopul specialistilor in astrologie este sa aduca in atentia oamenilor un alt mod de abordare a problemelor vietii, astfel incat, prin intelegerea superioara a realitatii, sa putem lua deciziile potrivite la momentul potrivit. O harta astrologica arata pozitia Soarelui, a Lunii si a celorlalte planete aflate pe cer într-un anumit moment. Zodiacul este împartit in 12 diviziuni egale cunoscute ca semne zodiacale : Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti. În interiorul unui horoscop se mai gasesc înca 12 diviziuni, cunoscute sub numele de “case”. Acestea se calculeaza in functie de Ascendent, care, la rândul lui, este determinat de ora nasterii. Iata de ce cunoasterea exacta a momentului nasterii este atât de importanta. Fara a se lua în calcul si casele, la analizarea unui horoscop se obtine o imagine incompleta, care poate cuprinde erori mari în ceea ce priveste caracterizarea astrologica a unui individ.
Iata de ce predictiile facute pentru zodii în general, nu sunt de cea mai mare acuratete. Predictiile cu privire la un anumit moment si/sau o anumita persoana sunt determinate de caracteristicile individuale ale unei astrograme. Asa cum fiecare dintre noi este unic, si asezarea planetelor la nastere este unica si are o semnificatie singulara, deosebita de a celorlalti.