hol

De ziua zambetului…

Se povesteşte despre un bărbat şi o femeie care erau căsătoriţi de peste 60 de ani.Ei împărtăşeau totul şi discutau despre orice. Nu aveau secrete unul faţa de celălalt,cu excepţia unei cutii de pantofi pe care femeia o ţinea pe dulapul ei de haine,şi,despre care l-a atenţionat pe soţul ei să nu o deschidă sau să întrebe de ea vreodată.
În toţi acei ani,bărbatul i-a respectat dorinţa şi nu s-a gîndit la cutie.Într-o zi însă,bătrînica se îmbolnăvi foarte tare şi doctorii ziceau că nu prea mai are şanse să se însănătoşească.
Încercând să pună toate lucrurile în ordine,bătrânelul a luat cutia de pantofi de pe dulap şi a pus-o lîngă patul soţiei. Era şi ea de acord că era timpul să afle şi soţul ei ce era în acea cutie,aşa că i-a dat voie să o deschidă. Cînd a deschis cutia bărbatul a găsit în ea două păpuşi croşetate şi o grămadă de bani:in total vreo 25.000 de dolari.
Foarte mirat,bărbatul şi-a întrebat soţia despre conţinutul acestei cutii.”Cînd ne-am căsătorit, spunea ea,bunica mea m-a sfătuit să fiu împăciuitoare şi să nu mă cert cu tine. Spunea că întotdeauna cînd mă supăram pe tine,să tac din gură şi să croşetez o păpuşică.”

…“Bătrînelul era atît de impresionat, încit abia îşi putea stăpâni lacrimile.Doar două păpusi erau în cutie ! Ea fusese supărată din pricina lui numai de două ori în toţi aceşti ani în care au trăit împreună……Era atât de emoţionat,nu mai putea de fericire!
„Iubito, spuse el,înţeleg existenţa păpuşilor…dar toţi aceşti bani ?”
“Oh, zise ea, aceştia sunt banii pe care i-am obţinut din vînzarea păpuşilor…

PS: Colectionez povesti si povestioare cu talc! Scrieti-mi , daca aveti si voi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>