De joi pana sambata…


Nunta Cosmica in 2013

Dacă aţi întreba un astrolog ce este o “nuntă cosmică” probabil că aţi primi răspunsuri felurite şi năstruşnice. Puţini sunt astrologii care au avut şansa să se întâlnească şi cu latura spirituală a astrologiei, cea care dezvăluie ţeserea discretă şi subtilă a firelor ce leagă această ştiinţă de celelalte 7 Ştiinţe Ezoterice care formează Universul Cunoaşterii Ezoterice.
Un reputat astrolog francez Armand Barbault, după 12 ani de practică a astrologiei la un nivel înalt, trecea în plan secund astrologia pentru a da prioritate în viaţa sa Alchimiei. Se retrăgea undeva la ţară şi împreună cu soţia sa, începeau opera de creare a Elixirului de viaţă lungă exact în cele doua zile şi jumătate ale momentului de Nuntă Cosmică din acel an. După un ciclu complet care a durat 12 ani, au obţinut Elixirul, cea mai preţioasă comoară alchimică (aurul topit).
Nunta cosmică se defineşte drept perioada de timp în care Soarele şi Luna se află simultan în poziţiile lor de Exaltare. Acest moment se produce o singura data pe an, atunci când Soarele tranzitează zodia Berbecului, iar luna se află în zodia Taurului. În 2013 acest moment se produce în intervalul joi 11 aprilie de la ora 06.22, până sâmbătă 13 aprilie la ora 17:12.
În intervalul de Nuntă Cosmică forţele Soarelui (Principiul Masculin) şi ale Lunii (Principiul Feminin) se află la cea mai înaltă cotă de manifestare exterioară, terestră şi pot fi folosite pentru a pune piatra de temlie a unui edificiu, se pot dirija pentru crearea unui plan de viaţă pentru o persoană sau pentru crearea unor proiecte importante care au nevoie de sprijin spiritual sau reprezintă creaţii spirituale. Acesta este cel mai constructiv moment din an şi ar fi un lucru înţelept să proiectăm cele mai ambiţioase şi creative forme-gând pe care le dorim manifestate în viaţa noastră.

Fiecare dintre noi poate folosi acest moment pentru a proiecta, construi, materializa in viața sa o situație, o conjunctura sau chiar bunuri pe care șie le dorește . Se poate face acest lucru pentru propria ta viața sau se poate construi pe o coordonată socială, proiectând și constuind situații sau lucruri ce vor fi de folos altor persoane.
Ultimii ani au fost extrem de importanți pentru mulţi dintre noi. Unii dintre noi au folosit ceea ce li s-a dat şi rezultatele sunt vizibile. Alţii contemplă încă extaziaţi frumuseţea darurilor cereşti şi nu se pot desprinde din feeria cunoaşterii dezvăluite.
Ar cam fi timpul să ne adunăm, să ne concentrăm şi să ne apucăm de treabă, în Laboratorul de Creaţie al propriilor noastre vieţi.
Ar fi o minimă formă de respect şi o dovadă de recunoştinţă dacă am folosi ceea ce ni s-a dat cu atâta dragoste şi bucurie.