Cursa vietii

Privind prin gaura din perete, un soricel vazu pe fermier-stapanul casei si pe sotia sa,desfacand un pachet. A fost realmente ingrozit sa vada ca in pachet,era o cursa pentru soareci.

Intorcandu-se la ferma, soricelul dadu de veste tuturor despre ceea ce vazuse.
“Este o capcana pentru soricei in casa! Este o capcana pentru soricei in casa!”
Gaina a cloncanit, si-a ridicat capul si a spus: “Domnule soarece, iti pot spune doar atat:capcana de soareci nu are nici o consecinta asupra mea. Nu pot fi deranjata de aceasta informatie”.
Apoi soricelul se duse la porc si ii spuse: “Este o capcana pentru soricei in casa!”
Porcul a fost impresionat, dar a raspuns: “Regret domnule soarece, nu pot face nimic, poate doar sa ma rog pentru tine. Poti sa fii sigur ca esti in rugaciunile mele viitoare” .
Soricelul s-a dus apoi la vaca si i-a si ei,dar vaca i-a raspuns: “Wow,imi pare rau pentru tine, dar in aceasta capcana eu nu ma pot rani in nici un fel.”
In cele din urma, soricelul s-a intors in casa singur si deznadajduit. Curand insa, chiar in acea noapte s-a auzit un sunet care vestea ca ceva fusese prins in capcana. Sotia fermierului se grabi sa vada despre ce este vorba, dar din cauza
intunericului nu a vazut ca in capcana era coada unui sarpe mare si veninos. Asa ca acesta o musca.
Fermierul fugi cu sotia sa la spital, apoi o aduse acasa cu febra mare. O vecina il sfatui sa taie gaina si sa faca o supa buna,ca remediu impotriva febrei.
Asa ca fermierul sacrifica gaina.
Cu toate acestea, starea sotiei sale se inrautatea.
Prietenii si vecinii venisera sa stea cu ea, iar ca sa ii poata hrani pe toti, fermierul taie si porcul.
Sotia fermierului nu se insanatosi si in cele din urma , muri. La inmormantare au venit atat de multe persoane incat fermierul a sacrificat si vaca pentru pomana.
Soricelul -singurul ramas in viata, privea acum prin gaura din perete cu multa tristete…

Morala: Toti suntem intr-o calatorie numita viata. Atunci cand auzi ca cineva are o problema si crezi ca nu te priveste, adu-ti aminte ca daca unul dintre noi este amenintat, noi toti suntem in pericol !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>