Cum stii ca esti artist?

Experimentul acestui an , pe plan profesional si personal, are legatura la mine cu corpul si arta. Fiind intreaga mea existenta in  zona media si showbiz, m-am intalnit mereu cu o intrebare (atat la nivel constient, cat si la nivel subconstient), atat despre cei din jur cat si despre mine : CUM STII CA ESTI ARTIST? Cum poti duce un talent, la nivelul urmator?

Ia raspundeti singuri, pana sa va dau varianta mea de raspuns…

Pana va chemati intuitia, o sa va spun ce simt eu, corpul meu si arta dansului, de cand am pasit in lumea tangoului, acum vreo 7 luni…

Simt ca tango este un limbaj de doi, el si ea. In acest dans ti se releva adevaruri dupa adevaruri, frici dupa frici, jocurile ego-ului si mostenirea genetica. Comoditatea si creativitatea. Adevarata femeie si adevaratulbarbat. Poate ca nimic nu este mai greu pe aceasta lume, decat ca in timpul unei vieti, sa realizezi o relatie femeie-barbat  fericita cu adevarat, in care dragostea, pasiunea, entuziasmul, credinta, altruismul, sa te faca sa renasti mereu si mereu in aceeasi echipa.

Cand am inceput sa dansez tango, am realizat cat de complex este universul nostru comun, femeie-barbat, deasupra traditionalelor valori familiale, sexuale, morale, enrgetice, cunoscute. Ce sanse ai sa te intelegi cu un partener pe care nu il cunosti, pe care nici macar nu il placi ? Ei bine, cu aceste intrebari incepe marea calatorie spre ARTA DE A FI, spre devenirea ta ca dansator cu viata, folosind frumosul ca instrument, si non-verbalul ca si comunicare.

Intrebarea este : e bine sa ramai in acelasi cuplu o viata intreaga ?

Nu este un articol despre relatii, asa ca revin la arta si corp. Ele nu mint, si daca le permiti sa se manifeste, afli ce valori ai, si primesti multe raspunsuri importante. Orice corp si orice arta au frumusetea lor, si e mare lucru sa realizezi cum le poti pune laolalta si cultiva spre onorarea existentei proprii si a celorlalti.

Corpul meu a venit spre tango si spre arta dansului, liber de prejudecati si blocaje. Dornic de contact autentic, imbratisare fara judecata, armonizare de ritmuri. Nu stiam nimic despre acest performance, a fost la inceput o intamplare.Drept urmare, am trait-o la maxim !

A urmat intrarea in lucru si in comunitate, in studiu si in filosofia respective. Ei bine, aici au inceput restrictiile si temerile, imensele diferente intre vorba si fapta, intre iluzia non -judecatii si realitatea interpretarilor infinite ele ego-urilor.M-am lovit de rutina si plictiseala, indoielile si invidiile unor persoane care verbalizau prea mult intr-o zona in care imparateste non-verbalul. Poate ca atunci cand acestea se vor diminua semnificativ, comunitatea de tango va incepe sa creasca spectaculos, si va primi cu bratele deschise noii practicanti si doritori.

Ei bine, eu am continuatfara sa ma opresc deloc.. Am cautat  modelul, ARTISTUL pe care sa il urmez, astfel incat sa decodific o data si pentru totdeauna, misterul pasiunii EL-EA  autentic…

Invat si invat si invat tango, si lucrul cu corpul meu, si asta e invatarea organica. Si personala :) Reprezinta orice tip de invatare care face ca o practica fizica sa schimbe ceva in subconstientul tau. Pentru a invata organic, trebuie sa privesti fiecare partener, fiecare intamplare, fiecare clipa a vietii CA PE CEVA NOU, in care te restartezi, in care dai comanda creierului tau prin gand, atitudine, miscare, ca esti conectat la o noua experienta pe care o conturezi complet diferit.

Plictiseala si in tango, vine deseori de la faptul ca multi repeta acelasi lucru. Nu se conecteaza cu curiozitate si interes la TINE, femeia pe care o are in brate, si deseori, nici femeia nu pretinde prea multe de la partenerul ei. Sunt persoane care danseaza doar intre ei o seara intreaga, exprimandu-si astfel teama de a se arunca in noutate cu voluptatea si entuziasmul experientei si cunoasterii. Si eu m-am temut,ca incepatoare sa nu ii dezamgesc pe lideri, intrucat toate fetele  imi spuneau ca greselile si refuzurile se platesc la tango…Si eu dansez deseori cu profesorul meu mai mult decat cu ceilalti, pentru ca observ cat de putini se joaca cu adevarat in acest dans, provocand la surpriza si conectare autentica partenerii din sala.

De ani de zile studiez si lucrez pentru o viata de calitate. Practic sporturi si antrenamnte mentale cu cei mai pregatiti specialisti, si am metoda proprie de a mentine corpul si mintea intr-o forma de exceptie, pe cale naturala.Corpul omenesc are nevoie de comenzi precise.Creierul ii spune corpului cum sa se miste. Aceasta este lucrarea pe care o pregatesc, si pe marginea careia voi face viitoarele evenimente. Pana atunci, ma puteti contacta in mail [email protected] pentru antrenamente personale de natura [email protected] si dansuri. Cunsoc in tango cei mai buni profesori,cu care puteti evolua in lectii private.Consider ca in noianul de evenimente care mai de care, lucrul in privat sau grupe mici asigura acuratetea si eficienta practicilor.

Revin la A FI SAU A NU FI ARTIST. Pentru ca m-amapucat sa scriu aceste randuri, doar pentru aceasta concluzie : artistul autentic este acela care este gata oricand sa piarda !

Artistul adevarat, MARELE ARTIST, nu se pregateste pentru glorie si faima, nu picteaza,sculpteaza, danseaza pentru a fi celebru si bogat..El o face avand propria credinta si propriile VALORI, de la care nu abdica nicio secunda, stiind ca isi poate pierde intreaga viata de pomana…(din punct de vedere social sau financiar).Artistul e mereu conectat la o fantezie si o frumusete VITALE, care TE MISCA , indiferent daca esti cunoscator sau nu al artei respective. Uita-te si tu cum suna..Expresia “am fost miscat” arata emotie, o emotiea unui privitor static, ce este miscat de o opera artsitica…

Oamenii cu har reusesc usor, observati? Cei care au un adevarat talent, nu se lupta, nu fac compromisuri, sunt cativa, dar sunt vizibili si plac tuturor …Oamenii care nu reusesc usor, dar au o valoare care nu s-a sincronizat cu timpul lor, sunt celebrati secolele ce urmeaza..Dar niciun adevarat artsit, care a lasat ca relatia minte-suflet-corp sa se manifeste fara teama si prejudecati, nu a esuat…Chit ca aceste manifestari, au fost uneori de-a dreptul extravagante pentru marele public..Poti fi un artist in cartierul tau, in universul tau profesional, important este sa PERMITI unui talent al tau sa fie impartasit celorlalti, fara teama de ridicol, fara egotica dorinta de faima. Si aplauzele vin.. Nu toti ne adresam maselor, dar daca sunt cativa oameni care te admira si esti MODELUL lor prin arta ta de a aduce ceva frumos si autentic, ti-ai atins un vis.

Deci daca artistul din tine nu a iesit inca la lumina, intreaba-te daca nu cumva amesteci prea mult dorinta de siguranta,supravietuire, cu dorinta de a fi artist. Be ready to fail !