Contact olfactiv si atractie nesfarsita

Primul meu parfum, se numea Intim (apa de colonie), fabricat la Miraj. Tineam sticluta la vedere mereu, si eram mandra, ca sunt fata mare si pot folosi..parfumul.
35868d685a77657ad02c7a0cee62b011-6023418-700_700
Observand ce efect produce utilizarea parfumului asupra atitudinii mele (eram mai increzatoare, ma simteam eleganta, rafinata, o prezenta care se face remarcata), am inceput sa am alt respect fata de simtul olfactiv. Neincetat, am invatat sa apropii de nas si alimentele, si condimentele, si hainele noi, plus desigur, absolut toate parfumurile care imi ieseau in cale.
De-a lungul vietii, am “colectionat” o multime de povestiri simpatice cu tema “testat parfumuri”- pe care o sa le povestesc in episoadele viitoare, dar am colectionat deasemeni multe capace de parfum, dorind sa creionez o istorie personala a parfumurilor folosite. Nicicand nu iti poti aduce mai bine aminte de o etapa de viata, o relatie, o iubire, o calatorie..decat aducand mirosul acela inapoi.
Avand contact olfactiv cu arome diverse, am inceput sa ocolesc parfumurile de serie. O vreme chiar foloseam doar uleiuri parfumate si creme de corp parfumate, nemaintelegand rostul unor mirosuri concrete, directe, aplicate standard.
Acum sunt in pragul unui nou gen de relatie cu parfumul. Atrasa fiind de frumusetea absoluta, am fost cucerita de ambalajele senzationale ale unei game orientale, care mi-a dezvaluit ulterior experienta olfactiva a unor savane exotice.De o saptamana port cu mine aceasta “arma secreta” de care uitasem, contactul olfactiv direct, si ma bucur de un val de incredere si un grad de libertate, exact ca atunci, copila..De la apa de colonie Intim de la Miraj, la
Al Maha Attar de la ASGHAR ALI , au trecut mai mult de 3 decenii, in care mii de arome mi-au sucit mintile, si tot atatea m-au facut sa sucesc alte minti…
Puterea parfumului care ti se potriveste este imensa. Detin secrete,sunt magice, te pot intineri si te pot apropia de cei pe care ii iubesti.IN aceasta saptamana va arat aceste 2 parfumuri orientale, cu note de varf: Vanilie, Scortisoara, Note de mijloc: Piele intoarsa, Note de baza: Ambra uscata, Lemn de Agar (Oud).(Pentru Al Maha Attar). Il port noaptea, atunci cand farmecul misterios si romantic al momentului, cere o aroma exotica, in care vrei sa regasesti ceva familiar si salbatic totodata.
p2
Apoi va urma LULUTAL BAHRAIN cu Note de varf: Rom, Bergamota, Pelin, Note fructate, Trandafir, Tutun, Pin, Ulei Cypriol, Note de mijloc: Pelin, Patchouli, Boabe de Tonka, Trandafir, Gardenie, Iasomie, Lavanda, Note de baza: Patchouli, Boabe de Tonka, Lemn de santal, Vetiver, Lichen, Mosc, Ambra.
Il simt ca si cand as mirosi praf de stele si m-as arunca intr-o vacanta fara sfasit…
parfum
Imi urmez inima si iau in continuare la testat urmatoarele produse de pe myFragrance.ro, ca sa iti umplu din text, sufletul de arome…

multumesc Dan Izvernariu pentru ilustratii si JO Hurdubae pentru fotografii.