Ce e fericirea?

Ce sa fie?
Nimeni nu stie un raspuns universal valabil.Sunt milioane de definitii !Tocmai de aceea, s-a gandit cineva sa organizeze un FESTIVAL AL FERICIRII… pentru ca tezaurul si energia acestui cuvant-simbol, sa aduca oamenilor si mai multa…fericire!
Mai sunt cateva zile, si cu fiecare gand la acest eveniment, simt cum FERICIREA este un mare adevar despre ..fiecare. Orice definitie izvorata din ce simti acum, defineste o lipsa, un ideal, o teama, o dependenta, sau..chiar o mica minciuna…A raspunde cu o fraza sau cu un cuvant, acum, si a mai avea valabilitate si maine, si peste o saptamana, si la anul,ar insemna o mare stabilitate emotionala, sau un scop perfect definit al vietii. Si nu multi il avem.
Cui ii lipsete sanatatea, sau se teme de boala, va spune ca fericirea e sa fii sanatos. Cine n-are iubire sau partener, crede ca viata in doi, familia l-ar implini. Cineva mai saracut, defineste fericirea ca abundenta.Cel dornic de putere,a fi lider si a conduce, inseamna ca e fericit. Un jucator la casino, crede ca marele pot il va linisti..Cine nu are copil, crede ca a fi parinte e cea mai mare fericire..
Si care e adevarul? Adevarul e al fiecaruia…Le contine pe toate.Contine toate ILUZIILE !
Eu sunt fericita ca sunt..ca daca n-as mai fi n-as mai povesti..:)
Si de cate ori sunt nefericita, adica la fel de des ca atunci cand sunt fericita..ma exprim ! Nu tin in mine supararea, nu las sa se adune, si chiar fizic, imi umflu obrajii si oftez indelung, respir controlat, si las sa iasa orice offf…

O respiratie adanca si acceptarea a ceea ce am, ma ajuta mereu sa ies din bucla nefericirilor marunte. Pentru fiecare dintre noi, exista bucurii mici , neimplinite, si scopuri mai mari, daruri divine, care ne apartin.
Din pacate, cei care nu vad fericirea in ce e in jur, in viata lor, sunt cei mai loviti de nefericire. Nevazand ce ai, iti investesti energia si atentia in lipsa, in indoiala, in negativ, deci acestea capata amploare si forta in viata ta.
Fericirea e o alegere. De cuvant, de viziune, de directie.
E suficient sa spui mereu in gand sau sa verbalizezi “Aleg sa fiu fericit”, si deja alegerile care urmeaza, vor fi conduse pe acest drum.
Hormonal, detinem o chimie a fericirii si iubirii, si neurostiintele au decodificat acest aspect.Dar zi de zi, clipa de clipa, detinem si controlul acelui punct de contact, pe care apasand, trecem de emotiile care ne fac sa suferim, in zona de relaxare:fericirea.
Cand privesti un copil mic, iti aduci aminte clar cat de usor este sa fii fericit. Este o stare naturala a omului, “denaturata” de procesele cresterii sociale, de educatie si competitie. Acum, ca adulti, ca sa fim iar fericiti, in loc sa acumulam ceva, trebuie sa renuntam la ceva…
Fiind invitata ca speaker la acest eveniment provocator, o sa va povestesc cea mai fericita experienta a anului 2014. Ea se datoreaza tot unui eveniment provocator( Essence Proces Foundation), in care am renuntat la cea mai mare greutate pe care o purtam fara sa fiu constienta…In imagine Menis Yousri, facilitator esential :))

Ne vedem sambata la Sibiu, la Festivalul feriricii!

Previous post:
Next Post: