Calendar

Boli reumatice, fizioterapie si homeopatie

Un interviu util celor care au suferinte ale coloanei sau articulatiilor, cat si celor care au trecut prin accidente si au nevoie de fizioterapie.
Comune si tinerilor, bolile coloanei aduc mari dureri.

SIMPTOME hernii de disc

Caracteristica este durerea intensa la nivelul partii inferioare a spatelui care poate apare atat la persoane ce au mai avut in trecut dureri lombare, cit si la organisme tinere, in plina sanatate aparenta. Durerea poate iradia spre fesa, inghinal sau spre membrele inferioare, cu intensificare la solicitari sau dimpotriva, noaptea. Se poate insoti de parestezii (amorteli) in acelasi teritoriu sau chiar de deficite motorii ( pareze) la nivelul membrelor inferioare, precum si de tulburari in sfera uro-genitala.
Trebuiesc evitate pozitiile monotone prelungite: de exemplu lucrul la birou sau la calculator prelungit, sofatul sau mersul cu masina pe distante lungi,etc. In situatiile inerente este necesar sa ne oprim din timp in timp, sa ne modificam pozitia, sa facem cateva miscari.
Sunt de asemenea importante constientizarea si corectarea permanenta a pozitiilor incorecte ale coloanei, mai ales la tinerii scolari. Pentru acestia se recomanda si purtarea ghiozdanului pe spate sau alternativ pe ambii umeri, folosirea scaunelor ergonomice la birou, activitati sportive care sa permita dezvoltarea armonioasa si echilibrata a corpului.
Pozitia corecta a coloanei vertebrale trebuie pastrara si in timpul noptii, pentru aceasta fiind necesar sa dormim pe un plan mai tare (de preferat saltea ortopedica) si pe o perna mai mare ca dimensiuni dar mai subtire, mai aerata, care sa cuprinda capul, gatul dar si partea superioara si mijlocie a spatelui.
Inotul este, pentru toate persoanele cu afectiuni ale coloanei vertebrale, o terapie foarte eficienta, alaturi de gimnastica medicala, pentru tonifierea musculaturii paravertebrale si corectarea pozitiilor defectuoase ale coloanei.

CE E DE FACUT??

Antialgicele functioneaza dupa acelasi principiu (cresterea pragului de perceptie a durerii scade intensitatea acesteia, fara a inlatura cauza reala a acesteia). Medicina allopata are la baza ideea reducerii sau inlaturarii simptomelor de boala prin administrarea unor substante care le neutralizeaza.
Homeopatia este medicina care vindeca prin similaritate. Principiul similitudinii este ilustrat de proverbul “cui pe cui se scoate”.Misiunea medicului homeopat este destul de dificila din moment ce trebuie sa aleaga unul din cele peste 30 000 de remedii cunoscute la ora actuala care se suprapune cel mai bine peste simptomatologia pacientului, incluzand-o si pe cea psihica.Si totusi, medicamentele homeopate administrate consecvent, duc la alinare si chiar vindecare…

Publicat în: Sănătate
« »

Comentarii: