Calendar

Boiron in Lyon-homeopatia la ea acasa

Medicina in Franta are unul din cele mai apreciate si sigure sisteme de lucru, iar cei peste 25.000 de medici francezi care folosesc homeopatia, vin ca o dovada a dezvolarii acestei directii medicale.

Medicamentele homeopatice sunt fabricate din substante de origine vegetala, animala sau minerala. Tincturile-mama (TM), de origine vegetala, sunt obtinute prin macerarea in alcool a plantelor proaspete sau, mai rar, uscate. Macerarea are loc in recipiente din sticla sau din otel inoxidabil, timp de cel putin trei saptamani. Dupa macerare, tincturile-mama sunt decantate, filtrate, pastrate in conditii deosebite (temperatura, luminozitate redusa, aerare…) si controlate in mod riguros. Masa de tinctura-mama astfel obtinuta este egala cu de zece ori cea a materiei prime tratate (calculata in raport cu masa acestei materii prime deshidratate). Din tinctura-mama sau din susa chimica sau animala se prepara dilutiile. Oricare ar fi tipul de dilutii ales, operatia de diluare este foarte delicata si trebuie sa aiba loc cu maximum de precautii. Jean Boiron, unul dintre cei doi fondatori ai laboratoarelor de medicamente homeopatice, a avut ideea de a realiza operatiile de diluare intr-o “incinta cu flux laminar” care filtreaza aerul pana la obtinerea a mai putin de 100 particule la 30 litri de aer. Un contor verifica in permanenta daca aceasta norma este respectata. Puritatea aerului nu ar fi suficienta daca materialul si solventul nu ar fi, la randul lor, controlate minutios.

Flacoanele utilizate pentru dilutii sunt spalate de trei ori la rand cu apa demineralizata, apoi introduse intr-o etuva la 180 grade timp de o ora. Cu o forma si o calitate a sticlei corespunzatoare, inainte de utilizare ele sunt golite de aerul ambiant, care este inlocuit de aerul pur din incinta cu flux laminar.

Substantele de baza sunt diluate foarte mult, ceea ce explica faptul ca aceste medicamente nu sunt toxice si nu au contraindicatii. Medicamentele homeopatice stimuleaza in mod natural si cu blandete mecanismele de aparare a organismului.

In acest loc se fabrica medicamente homeopatice, celule pentru fitoterapie, medicamente veterinare, o intreaga gama de produse cosmetice din plante, complemente alimentare naturale, care sunt distribuite in peste 50 de tari ale lumii. Anual, fabrica produce circa 100 de milioane de tuburi si doze homeopatice, precum si multe specialitati de referinta destinate marelui public.

Publicat în: Sănătate
« »

Comentarii: