Azi am plans…

..si pe masura ce plangeam, aprofundam un gand care ma bantuie de cateva zile.
Din weekend pana azi, in fiecarea seara ma intampina la intrarea in casa, o pisica frumoasa, ingrijita, care se vaicarea de nu mai putea. Cobora din copaci de unde statea la panda,tanguindu-se si spunea ceva de neinteles. Venea dupa mine parca cerand ajutor, se freca de picioarele mele, si inceraca sa intre cu mine in bloc cand deschideam usa. O tot intrebam ce e cu ea, mereu sunt cu bagaje dupa mine, nu o puteam mangaia, dar era evident ca dorea sa fie luata in brate. Nu semana a foame mieunatul ei.
Am zarit-o la panda si dimineata de ieri, astepta cautand cu privirea pe cineva. M-am gandit ca e pierduta si sufera dupa stapanul ei.
Azi iesind in lumina diminetii, am vazut-o moarta sub copac, in fata blocului, la intrare. Era la fel de frumoasa, tanara, curata si ingrijita. Nu a murit nehranita sau bolnava. A murit disperata ca nu gasea decat indiferenta,pe nimeni s-o aline. Si nu a gasit nici drumul inapoi spre casa ei, nici alt drum spre adaptare sau viata. A vrut sa intre pe o poarta care nu i s-a deschis.

Gandul subconstient care m-a facut sa observ acest animal, este indiferenta, raceala, lipsa de sentimente si intelegere cu care ne confruntam toti.SI EU.
Ma preocupa zi de zi modul in care comunic cu cei din jur, si tot ce imi doresc, este sa pot avea dorinte independente de ceilalti, pentru ca DEPENDENTA TE UCIDE (mai lent sau mai rapid). Eu cred despre mine ca sunt independenta, dar am depins mereu de oamenii din jurul meu, care m-au doborat deseori prin manifestarile lor.
Am plans cand am constatat cum Dumnezeu mi-a oferit acest cliseu ca sa inteleg DEFINITIV ca nu e necesar sa simt dependenta de persoane, sentimente, situatii care nu mai sunt. Orice usa inchisa, este provocarea de a merge mai departe, spre alta, si alta care mi se deschid in orice clipa.
Asta am facut mereu…Tot ce am, este doar ceea ce am daruit..
Observand ce mi se intampla, VAD din ce in ce mai adanc fiecare intamplare, in toata splendoarea simbolisticii ei..Am plans cu sete, m-am scuturat cu forta, si m-am aruncat cu viteza spre tot ce vad deschis si cu lumina aprinsa la MANSARDA !

ps : orice moarte inseamna renastere