Alegeri de alegeri

- In sfarsit sunt bucuroasa de alegerea facuta…Nu exista cred, ceva mai greu decat sa iei o hotarare, sa alegi cu inima, atunci cand esti la o mare rascruce. Merg inainte, sau renunt? Mor sau traiesc? Aleg cu inima sau cu ratiunea? Intreb in jur sau ma intreb pe mine? De ce acum simt ca e “da” si in cateva minute ca e “nu”??
- E bine…schimbarile din viata inseamna o decizie ferma.Schimbarea in sine e ceva radical, nu poti lua decizii “caldutze”, pentru ca si rezultatele sunt “caldutze”.Cui nu i-ar placea sa isi schimbe viata?Dar cine iti poate garanta ce se va intampla?? Mai ales in iubire, in relatii, habar n-ai.Tot ce ai, este ce DAI!
- Materializarea dorintei ia timp.Mai ales datorita asteptarilor omenesti legate de timp si conditii. Multi vorbesc despre iubire, dar nu se gandesc decat la dominare, la control, la satisfacerea dorintelor ascunse.O alta afacere “murdara”…Sunt cred, tot atatea feluri de a iubi, cati oameni sunt. De la niveluri inferioare, pana la planuri divine. De la sex, pana la constiinta divina. Suferinta din iubire ii convinge pe oameni, cu timpul, sa nu mai iubeasca. Sa se izoleze. Posesivitatea, gelozia, tradarea, te fac sa uiti partea dulce, pasionala, creativa, chiar divina a iubirii…Si astfel ajungi sa te “indragostesti” de profesia ta, de un caine, de o masina, si sa ii folosesti ca unelte sexuale pe cei de care te apropii fizic.
- E mare lucru sa stii ce accepti si ce nu accepti pentru viata ta. Sa stii sa te opresti la timp. Sa intelegi ca traiesti intr-o lume a aparentelor. Desfranarea ii inclesteaza pe toti cei de azi, finndca iluzia ca vremea se scurteaza, ne lipseste de linia adevaratului orizont. Ceea ce e si ce nu e pacat pare la fel, buna credinta a disparut aproape, iar Taina lui Dumnezeu e prea rar impartasita.Toate patimile dezlantuie o concurenta pentru bunurile acestei lumi, facandu-ne usor dusmani de moarte intre noi…Cat as vrea sa uit cat de mult m-a divizat patima si dorinta..M-au orbit in iubirea mea, dar daca nu le traiam nu as fi stiut vreodata..
- Numai intre contrarii se desavarseste iubirea. Prin credinta depasesti ce ai gresit, iar ce nu poti depasi, poti intelege. Naejunsurile ereditare, care merg cateva generatii, chinuie pe multi. Ei trebuie acceptati si intelesi si binecuvantati.Gandindu-ne la eternitatea spiritului, la viata si iubirea vesnica, ne mentinem speranta.Iubirea de oameni e infranta de egoisme, si putem innebuni daca ne gandim doar la ce avem acum si aici pe pamant. Libertatea cu care ne-a impodobit Creatia, este libertatea spiritului (duhului)de care sa ai parte in vesnicie.Grija pentru ceea ce faci pe acest pamant, este grija pentru vesnicia sufletului tau. Ce alegi la fiecare rascruce de drumuri, sa nu fie doar cu mintea, sa treci prin inima, ca acolo e sigur prezent si Dumnezeu…Denaturarile si exagerarile, placerile egoiste si extremele, sunt toate diavolesti… Trupul nostru este de la Dumnezeu, ar fi mare pacat sa nu ne oprim din a-l batjocori, macar atunci cand ne dam seama.
- Mancarea, sexul, bautura, tutunul, drogul, stimuleaza lacomia si pofta peste fire.Greu poti sti limita lacomiei.Acestea produc un venin care otraveste intergul trup, produce manie si desfranare.
- O sa ma lupt o viata intreaga sa fac din trupul meu un templu. N-o sa mai aleg dupa firea trupului - care e oarba si surda si muta.Dragostea de Dumnezeu ma face sa inteleg rostul incercarilor…
- Multumeste pentru orice suferinta. Multumeste pentru orice persoana care apare in viata ta si iti spune ceva important despre destinul tau. Invata sa alegi aducandu-ti aminte de Dumnezeu. Esti copilul lui, si ca orice tata, el iubeste copiii pe care ii cearta…
- Numai cine a fost tradat ii poate intelege pe cei tradati, numai cel care a fost indoliat ii intelege pe cei indoliati, numai cel parasit ii intelege pe cei abandonati, numai cel sarac si flamand ii asculta pe cei ca el.Asta ar trebui sa cladeasca o stransa legatura intre noi, o mare iubire de oameni, o permanenta compasiune.Crezi ca esti lovit? Sunt in jur mii, zeci de mii, mai loviti ca tine.Doar o mare iubire si intelegere ne poate face sa alegem in fiecare clipa gandul, comportamentul si cuvintele care le avem pentru ceilalti.
- Nu e mijloc de desavarsire mai binefacator, decat acela de a face cu tine insuti, ceea ce ai vrea sa se intample celor din jur…

Previous post:
Next Post: