29 iulie - Steaua lui David pe cer

Pe data de 29 iulie avem pe cercul astrologic un aspect destul de rar dar extraordinar de benefic, denumit Steaua lui David – se formeaza relatii de sextil intre planete, formand o stea cu 6 colturi, alaturi de trigoane si opozitii. Acest aspect astral extrem de rar este considerat unul dintre aspectele cele mai pozitive care se poate forma pe cer, anticii asociau acest aspect cu nasterea unui rege. Numele acestei configuratii are legatura cu nasterea regelui David, atunci se cunosteau doar sapte planete din care sase au fost aliniate in aceasta configuratie astrala. Pe 7 februarie 1945 s-a format pe cer Steaua lui David anuntand asfel sfarsitul razboiului. Acest aspect aduce noroc, evenimente propice evolutiei sufletului.
Sextilul este un aspect care aduce o inlesnire a manifestarii talentelor si capacitatilor personale in primul rand, precum si o inlesnire a relatiilor sociale si mai ales de colaborare. Atenueaza celelalte aspecte solicitante din harta, ajutand la rezolvarea conflictelor intre persoane sau intre grupuri, descrise in special de opozitii, faciliteaza intelegerea conflictului intern, a nemultumirilor si a provocarilor la care ne supunem singuri, benevol sau inconstient, descrise de careu.
Trigonul este tot un aspect benefic care poate fi comparat cu “lada noastra de zestre”, adica averea noastra masurata in potentiale de exprimare pozitiva a propriei persoane, calitatile si inzestrarile noastre primite la nastere.Aceasta configuratie in semne de apa confera potential creativ, intelegere subtila si intuitiva a celorlalti, senzitivitate, emotii bogate. Induce capacitate de detectie, imaginatie, creatie, calitati psihice, daruri de vindecator.

Configuratiile astrale rare sunt daruri divine, planetele se reunesc astazi intr-o Mare Stea cadou pentru noi oamenii si pentru vindecarea noastra. Deoarece acest aspect implica aproape toate planetele , toti oamenii vor fi afectati intr-un fel. Indiferent de domeniile activate , aceasta confguratie va aduce transformari fie sub forma unor realizari bruste, stiri, un drum nou, o relatie noua, un final neasteptat. Steaua lui David este activa pe toata durata zilei de 29 iulie 2013, cei cu planete in harta natala pe gradele planetelor din aceasta configuratie vor fi afectati in toate domeniile, Marea Sansa este cu ei.

steua_lui_David

Marele triunghi de pamant este format din Luna in Taur, Venus in Fecioara si Pluto in Capricorn . Luna in Taur este in exaltare si induce incredere, emotii calde, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate , siguranta dar si rigiditate. Este o energie ce creste interesul pentru bani si dragoste, amplifica romantismul iar sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii. Luna in Taur “ da valoare” sentimentelor noastre si stie atat de bine sa faca acest lucru.
Venus in Fecioara ne spune ca frumusetea nu este sinonima doar cu estetica ci si cu satisfactia corpului, cu ceea ce vine din interiorul nostru si putem darui/primi.
Opozitia ne arata ce fel de lectii ne vin prin ceilalti, iar sextilele si trigoanele cum o putem armoniza si transforma intr-un atu.

Ce inseamna fiecare aspect in parte?
Acest aspect va atinge pe toata lumea, pentru ca sunt implicate multe semne si multe planete, si cu siguranta oricare dintre noi va putea beneficia de acest moment scurt, dar rar si foarte puternic. Este foarte important sa profitam de el in mod constient, sa ne propunem sa rezolvam ceva in acest interval care in mod normal ni se va parea foarte dificil, sa avem discutii lamuritoare, sa facem pasii pe care nu i-am face din cauza fricii, sa ne analizam minusurile dintr-o alta perspectiva dobandind o alta imagine si o alta rezolvare…
Posibilitatile sunt nenumarate, in ciuda duratei sale scurte – aproximativ 2 zile.

Un triunghi este orientat in sus si celalalt in jos. Drapelul national al Israelului are inscriptionata steaua lui David, este un simbol renumit si usor de recunoscut in intreaga lume. In esoterism, acest simbol este o reprezentare puternica a relatiei dintre macrocosmos si microcosmos, este “ precum in cer asa si pe pamant”, un principiu mistic, occult.
In astrologie, apa ca si element ne pune in legatura cu sentimentele, emotiile, creativitatea, vindecarea sufletului. Este emotia profunda si raspunsul emotional, este pasiunea compulsiva dar si frica coplesitoare, teama irationala, este intuitia, clarvederea, legatura cu intreaga creatie. Apa curge si preia informatii de peste tot, spala, dezvaluie, umple si creeaza. Adesea instabila, in continua miscare, ea este de o docilitate impresionanta. Ea inmoaie, amesteca, imbiba, asimileaza, dizolva, interactioneaza intr-o singura masa. Este instinctul conservator care da o mare importanta memoriei, obiceiurilor, trecutului, impresiilor primite, achizitiilor. Totusi apa ramane un element fara forma proprie fiind fericita cand fluiditatea ei este canalizata de altcineva care ii confera forma, mai ales semnele de pamant care ofera soliditate prin incredere si pe care se poate baza. In cazul congfiguratiei noastre, dintre cele doua triunghiuri majore, cel de apa este fara indoiala cel mai puternic deoarece este format din planete lente: Jupiter in conjunctie cu Marte in Rac, Saturn in Scorpion, Neptun in Pesti.
Voi incepe cu trigoanele pe care Jupiter, denumit din vechime Marele Benefic, le face cu Luna in Taur si Venus in Fecioara. Este o splendida pozitie pentru fructificarea oportunitatilor in dragoste si nu numai. Se pot face planuri alaturi de prieteni, puteti petrece clipe minunate alaturi de ei. A nu se neglija de asemenea relatiile cu parintii, in special cu mama sau rude apropiate de sex feminin. Putem profita de starea de bine pe care aceste aspecte ni le trimit pentru a face ceea ce ne place, pentru a ne ocupa de noi insine, de hobby-uri ori ceea ce voiam sa facem mai demult si nu am avut timp. Vom avea impuls si energie, deoarece se alatura si Marte in Rac acestui aspect, care de asemenea ne va ajuta sa materializam situatii sau fapte care tin de confortul nostru si de ceea ce aveam de mult pe suflet si parca nu reuseam sa exprimam, avand in vedere ca pana acum cateva zile Mercur s-a aflat in miscare retrograda.
Prezenta lui Mercur tot in semnul Racului accentueaza ideea ca trebuie sa ne gandim mai mult la noi, la trairile pe care le experimentam in aceasta ultima perioada incarcata, si ne va ajuta sa ne exprimam mai mult pe baza simturilor si intuitiei. Faptul ca 3 planete se afla in Rac in aceasta perioada plus Luna Neagra ne trimite sa ne cufundam mai mult in noi insine, sa ne interiorizam fara sa ne izolam (deoarece se afla aici si Jupiter si Marte). Aceasta configuratie ne cere sa actionam cu sinceritate mai ales fata de noi, sa ne analizam profund trairile si traumele (Luna Neagra le poate dezlantui la nivel emotional timp de inca 8 luni cat va sta in Rac), sa nu incercam sa fugim sau sa le ingropam si mai adanc, asa cum are tendinta semnul Racului. Tot acest semn inseamna si o puternica autoaparare fata de tot ce vine din exterior si nu ne convine, avem impresia ca ne ataca puternic si parca viata ar avea ceva cu noi. Are, deoarece peste drum se afla micuta dar poate cea mai devastatoare planeta, Pluton. Este important pentru cei care au planete in Rac, mai ales pe cele personale, precum Soare, Luna, Marte, Mercur sau Venus, ca nu pot scapa de puternicele transformari pe care aceasta planeta le induce prin trairi turbulente, puternice stari de nemultumire, revolta interioara mai puternica decat pana acum, inconstanta, frica si nevoia de a tine si mai mult viata sub control pentru ca simt ca o iau razna. Desi suna fatalist, aceste transformari pot fi traite constient, prin aducerea la suprafata a ceea ce nu ne mai trebuie, a reziduurilor care ne tin viata pe loc, mai ales cele care tin de intimitatea noastra , relatia cu familia, mai ales cea din care provenim, a ceea ce am ignorat si ingropat in mod involuntar deoarece ne facea sa suferim.
Nu doar cei care au planete in Rac sunt “loviti” de acest aspect, ci intreaga cruce cardinala: Berbec, Balanta si Capricorn.
Duritatea acestui tranzit se manifesta pe o perioada lunga de timp, incepand cu faza de crize puternice, pierderi de orice fel, revolta, inversunare, tinem cu dintii de ce avem pentru ca este confortabil si cunoscut. Urmeaza apoi perioada de acomodare in noua situatie, cand ne gandim pe unde sa scoatem camasa, cum sa rezolvam probleme si incotro sa ne indreptam. Starea de incertitudine accentueaza neincrederea in noi si in ceilalti, suntem vigilenti, dar nu vedem nimic. Ni se pare si parca nu ar fi asa. Dupa ce Pluton inlatura ultimele ramasite, atunci cand suntem la cea mai mare cota de disperare si vrem sa renuntam, se ivesc primele semne ale revenirii pe o noua treapta, cu o intelegere mai profunda si mai matura.
Pentru nativii cu planete in Berbec si Balanta, acestia nu vor sa recunoasca initial criza, pentru ca se manifesta mai mult in plan intim, fara aparente modificari in mediul in care traiesc. Dar pentru ca sunt zbuciumati si nelinistiti, nu-si mai gasesc linistea si confortul, vor materializa ei singuri in exterior tot ceea ce ii face nefericiti, dau vina pe viata si pe soarta, pe oportunitatile pe care le-au pierdut. Pentru axa Rac Capricorn, loviturile vin direct in fata, fara sa le mai dea sansa de a le trimite undeva departe, sa nu le mai simta. Crizele sunt manifeste si puternice.

Vreme de cateva luni bune, vom avea sextil intre Saturn si Pluton, care va ajuta, asa cum am spus mai sus, la o constructie armonioasa si de durata a noi structuri de viata care sunt legate de simbolul caselor pe care acestea le ocupa in harta natala. De exemplu, pentru cineva cu Ascendent in Scorpion, vor fi vizate casele I si III, adica un nou mod de a intelege mediul in care traieste si implicit oamenii apropiati, impactul lor asupra nativului, modul in care comunica cu acestia, tipare vechi de gandire si judecata. In aceasta perioada, vom avea si sextil Saturn Venus, care ajuta la consolidarea relatiilor de amicitie si prietenie, dar numai acelea care ne sunt de folos, care nu sunt superficiale sau de complezenta, atenuand opozitia Venus Neptun pe axa Fecioara Pesti. Acest aspect poate deveni urat de-abia dupa ce aspectul se desface, deoarece creeaza sperante false, asteptari nerealiste in privinta relatiilor cu ceilalti si chiar a ceea cee ne-am dori. Timp de o luna este important sa fim atenti la achizitiile pe care le facem, deoarece putem sa ne trezim ca aruncam banii pe ceva ce nu avem nevoie, mai ales daca in harta natala exista planete pe aceasta axa.
Trigonul realizat de Pluton cu Venus in Fecioara si Luna in Taur, este un important atu pentru aceste 2 zile (29 si 30 iulie), pentru a realiza sau materializa un proiect la care tinem mult si pana in acest moment nu s-a ivit ocazia favorabila. Este bun pentru ca va fi in concordanta cu nevoile si dorintele noastre, avand profunzimea necesara ca acesta sa aduca beneficii pe termen lung. Indiferent ca este vorba de planul afectiv, social sau interuman, demersurile facute in aceste 2 zile sunt binevenite pentru un rezultat benefic pe termen lung. Sa nu ne asteptam insa ca totul sa decurga ca in povesti, deoarece Luna face opozitie cu Saturn, implicand si efort din partea noastra, iar rezultatul favorabil va fi numai daca suntem in concordanta cu necesitatile noastre.
Luna este cea care practic creeaza aspectul de Steaua lui David prin pozitionarea sa in Taur. Este in exaltare, o pozitie extrem de favorabila, care ne indruma sa cautam echilibrul interior, fara excese, sa ne preocupam de bunastarea noastra fizica si psihica, iar mai ales pentru femei sa-si acorde momente de rasfat si sa se simta frumoase. Luna dispune de asemenea de cele 3 planete din Rac plus Luna Neagra, temperand excesele provocate de conjunctia Marte Jupiter, care ne pune pe tapet tot ceea ce ne dorim noi sa facem, dar pe toate in acelasi timp, fara o masura bine stabilita.
In concluzie, ar fi ideal sa putem profita constient de aceste 2 zile splendide, deoarece aceasta ocazie vine foarte rar. Putem debloca ceea ce am tinut pe loc de mai multa vreme din diverse motive si mai ales sa incepem sa construim ceva pentru sufletul nostru.
Kronos in fuziune cu Jupirer pe gradul 7:56 Rac ne spune ca aceasta Stea a lui David ne va conduce catre respectarea legilor si principiilor universale, catre excelenta, smerenie, intelepciune. Este un moment al transformarii, fiti foarte atenti la ceea ce vine in viata voastra inainte, in timpul si dupa ziua in care Steaua lui David va “ impartaseste” .
sursa : email

Previous post:
Next Post: