Visez iubire

Prima si ultima libertate e iubirea. Ma trezesc si ma culc uneori suferind, ca nu am suficienti oameni aproape si destule ocazii, sa impartasesc …iubirea.
Imi iubesc copilul, familia, prietenii, dar nu e totul. Ma doare ura si infinitele bariere datorita carora se blocheaza iubirea generala. Trebuie sa imi amintesc mereu, ca sunt doar un martor la tot ce vad, nu am nici o vina, si nu prea pot schimba multe.
Iluminarea nu este o experienta, este constientizarea propriei singuratati.Suntem lasati singuri de la inceput, dar ne dam seama de asta tarziu.Imi place ce zice Osho despre iubire : “Nu trebuie sa asteptati insa cursul ei. Iubiti din ce in ce mai mult oamenii. Fiti un risipitor cu iubirea dumneavoastra. Iubiti-va prietenii si chiar strainii. Iubiti chiar si copacii, pietrele. Important este sa iubiti.
Daca stati asezat pe o piatra si traiti un sentiment de iubire fata de ea, veti constata ca piatra va raspunde. Veti simti aproape imediat acest lucru. Piatra nu mai este o simpla piatra. Atingeti un copac cu o iubire profunda si veti constata ca el va raspunde cu aceeasi moneda. Copacul va va iubi si el.”
Deci poti fi iubirea, sau poti doar experimenta iubirea? Inca nu am aflat, dar caut un raspuns la neputinta de a darui doar bine …
Si sexul? “Cand energia ascensioneaza, energia sexuala este transformata si isi schimba calitatea. Nevoia de sex devine din ce in ce mai mica, iar nevoia de iubire din ce in ce mai mare. Cand este orientata in jos, energia se transforma in sex, iar cand merge in sus, in iubire.” Cum ar veni, sexul il poti controla, in functie de curba energiei-ascendenta, sau descendenta.