Nimeni nu e de acord cu nimeni

Atat timp cat incerci cu disperare sa alegi intre 2 puncte de vedere complet diferite,vei adanci diferenta intre ele.
E ca o sabie cu 2 taisuri, ce raneste orice atinge. Ma chinui de ceva timp, sa inteleg cum pot fi depasite mai usor conflictele.Divergentele. Banalele sau dramaticele puncte de vedere diferite ale noastre, ale oamenilor, pe care viata ne aduce laolalta.
Plangand, razand, citind sau cautand in preajma, am concluzionat : trebuie sa creezi un loc de siguranta emotionala proprie, unde sa ai mereu activat sentimentul tau de iubire.
Iti aduci aminte de clipa cand erai indragostit, de felul in care iti iubesti copilul, cainele, sau ce ai tu mai scump? Cu acel sentiment, sa incerci sa-l cuprinzi pe celalalt. Suntem egali, si uneori, dezacordurile ne pot apropia, in aceeasi masura in care ne pot separa.
Mi-am adus aminte cu cata usurinta ii iert fetitei mele orice…La fel trebuie sa fac si cu altii…Iubind, capat rabdrae, rabdand simt ca pot iubi.
Am tocit sabia, pana sa gasesc aceste cuvinte. Si simt acum ca accept mai usor orice, judecata se dizolva…
Toate problemele mi se rezolva, chiar daca vin intr-un ritm alert, pentru ca aleg cu inima. De cand o simt asa intens, ma simt pe mine, si stiu ca acolo, gasesc mereu puterea oricarei decizii.Cand ajungi sa accepti ce ti se intampla, la un moment dat, totul iti devine limpede.Te poti elibera pe tine, ii poti elibera pe ceilalti.Ne acceptam reciproc experientele.Ne scoatem unii pe altii din carlig.
Nimeni nu poate fi vreodata complet de acordl cu celalalt, nu? Si totusi, ce minune, sa poti trai cu asta…Mi-e clar ca nici un om obisnuit nu e aliniat complet iubirii, dar macar cand exersezi asta natural, si zilnic, parca vezi mai clar, fara lentila amplificata a fricii, neincrederii..
Cand te temi de iubire, exista o dualitate in a da si a primi.Cand nu e, ii cauti prezenta, cand e, esti distant.Genul de relatie lipsita de angajament.Multi ne temem de iubire, d-aia multi alegem parteneri cu care doar cochetam emotional.Si totusi, orice promisiune, nu poate fi decat pentru acum. Ca sa aiba un inteles, si un sens, promisiunile merita reinnoite in fiecare zi. Cand ai uitat sa le faci, nici un act sau alta intelegere nu le pot inlocui. Iertandu-ne unii pe altii, invatam ceea ce inseamna adevarata iubire .E greu, jur, practica iertarii nu e doar o vorba, este un sentiment pe care eu uneori l-am trait lacrimand…Dar fiecare lacrima m-a apropiat de mine….Si apoi, de multe alte lucruri bune.

Previous post:
Next Post: