Lectii dureroase

Weekendul acesta l-am cunoscut pe Emanuel.Am scris recent pe blog, povestea disperata pe care parintii lui o comunica on line zi de zi, dar am vrut sa il cunosc personal- mai ales ca dupa ce am postat si eu pe facebook articolul, am avut bucuria sa am si un feedback…Din pacate doar unul, dar bun si acela! Un doctor dermatolog, a dorit sa il consulte pe Emanuel, si sa ii ofere un mic ajutor , asa ca am fost si eu prezenta la aceasta intalnire.

Emanuel sufera de o boala incurabila, oribila, care ii afecteaza pielea, dar si cavitatea bucala si esofagul.Practic, piciorusele sunt carne vie, si igiena zilnica ii obliga pe parinti sa sparga basici de pe degete, gat, limba..deseori sangerarile sunt abundente…Ei depind de un anume tip de pansamente, care nu se lipesc de aceste plagi, de creme care fac bine pe termen scurt, dar care trebuie alternate mereu cu altele, care nu se gasesc usor…

MEPILEX LITE – 10 cm x 10 cm.
Kendall Versalon 4 ply – 2″ x 2″ (5 cm x 5 cm)
Crema GanoVital
Asistand la consultatie, am aflat ca boala este genetica :epidermoliza buloasa distrofica.Sansele supravietuirii sunt legate de un tratament potrivit, si credinta parintilor ca o minune se poate intampla, si medicina va mai castiga o batalie la capitolul “boli fara leac”.
As adauga aici, conotatia spirituala a acestei lectii dureroase de viata.Evident, nu noi oamenii stabilim planul de viata…Foarte putini, chiar inteleg acest program, sau plan…Eu privindu-i pe cei trei – mama, tata si fiul, am inteles ca sursa ultima a mangaierii lor, Dumnezeu, le da sansa de a se calauzi reciproc spre mantuire.Pentru ca aceste suferinte fizice supreme, apropie cuplul (i-am vazut pe cei doi cu cata dragoste, caldura si sustinere isi vorbeau), desavarsesc spiritul (Emanuel are prin durerea zilnica eroismul ispasirii), si transforma aceasta suferinta prezenta, intr-o inaltare a sufletului.

Energia acestei familii, nu era a unor oameni bolnavi, ci a unor luptatori. Fara a fi resemnati deloc, ei cauta sa inteleaga unde sunt resursele care ii pot ajuta sa treaca prin toate. Stand de vorba cu mama lui Emanuel, am auzit spunand cat se considera de norocoasa…”Stii Luana, la maternitate cand am nascut, l-au dus pe Emanuel la un incubator special. Langa el, era alt baietel, care se nascuse cu ochii lipiti. Nu avea glob ocular…El nici macar nu putea plange…Am spus atunci, multumesc Doamne ca sunt atat de norocoasa ca fiul meu sa aiba doar o boala de piele…”
De sarbatori, voi mediatiza acest caz, in ideea colectarii unor materiale necesare ingrijirii lui Emanuel. Le scriu pe acestea, si info catre Gabriel si Eliza Bontas.
MEPILEX LITE – 10 cm x 10 cm.
Kendall Versalon 4 ply – 2″ x 2″ (5 cm x 5 cm)
Crema GanoVital
Deasemeni, voi intermedia relatia cu doctori dermatologi,homeopati pediatri,terapeuti naturisti, care pot aduce noi propuneri de tratament pentru Emanuel.