Imbunatatirea stilului

De ceva timp, cartile imi sunt cele mai bune prietene. Daca este sa imit ceva, sa pastrez si sa integrez, in pasaje care imi plac, gasesc resursa.
Unicul subiect de care suntem cu adevarat interesati, este propria persoana.Astfel, persoanele care ii fac pe ceilalti sa vorbeasca despre ei insisi, sunt considerati priceputi in arta conversatiei..Viata e atat de palpitanta, incat merita impartasita.Insa conteaza mult felul in care..impartasesti..
Am notat cateva ganduri, referitoare la imbunatatirea stilului in comunicare.

- vorbeste/scrie la obiect
- foloseste expresii care creeaza imagini, care pun in miscare faptele
- adu in prim plan ideile contrastante
- proverbele sunt “contagioase”; in majoritate, ele pot fi..vizualizate : “nu da cioara din mana, pe aia dupa gard”, “tare ca piatra”, “viclean ca o vulpe”, “a cazut gramada”..am si eu una..”proasta-gutuie”..si multe altele..
- stapanirea limbii in care vorbim, ne permite nenumarate surprize. Stilul e un pasaport ideal atunci cand te afli in lumea afacerilor, pe strada, sau la o distractie.
- suntem legati intre noi, de 4 trasaturi comune : CUM ARATAM, CE FACEM, CE SPUNEM SI..CUM SPUNEM!
- putine lucruri sunt noi sub soare..dar oamenii de calitate stiu sa ia din trecut, din lecturi, din selectia prietenilor, ceea ce ii poate sustine in imbunatatirea stilului
- gloria si frumusetea vietii, este data de CE SPUNEM SI CUM SPUNEM (aici intervin si ton, atitudine,postura)
- povestea cuvintelor nu e plictisitoare si searbada, fiecare cuvant e o adevarata legenda
(cuvantul “salariu” de exemplu inseamna bani de sare.Soldatii romani primeau o suma de bani pt sare, si intr-o buna zi ,cineva s-a referit la intreagasuma, numind-o salariu..)

Putini oameni mai sunt originali si la obiect.Dar ei exista si modul in care se manifesta le confera un trai bun. Ii am sub ochi, si de ceva timp, observ cum lucreaza si “barfa constructiva” si cea destructiva. Face-book-ul e o carte plina de cuvinte si imagini izvorate din dorinta de a creea “personaje”. Daca stai sa analizezi unde si cum se duce popularitatea, ce iti place sau ce te sperie, ce te atrage sau ce te intriga, ai sa afli multe..despre tine.

Cei care ii judeca pe ceilalti, au ocazia sa inteleaga vectorii de comunicare,pentru ei insisi : CUM ARAT, CE FAC, CE SPUN, CUM SPUN.
1544356_10202999074088598_78428861_n

Un cuvant se fixeaxa daca il folosesti de 3 ori..
azi, folosesc de 3 ori : ADORÁBIL, -Ă adj. Vrednic de adorat; fermecator