IMAGINE, VOCE,TEXT=pastila video

Multi incearca stabilirea unei ierarhii valorice a jurnalismului prezent in viata noastra pe suporturi atat de diverse. Tiparituri, radio, televiziune, internet.
Cei din presa scrisa cred ca materialul difuzat la un post de televiziune în cadrul unui jurnal încape pe o singură pagină de ziar. Ei mai susţin potenţialul de a prezenta evenimentele în profunzime, însoţite de analize complete, elemente care, de obicei, nu sunt luate în considerare în audiovizual. Fanii computerului, se scalda in diversitatea productiilor de text cu imagine, realizate si impartasite cu costuri minime, ceea ce favorizeaza o piata de informatii imensa. Radioul are o functie unica, de neinlocuit, si e o sursa inca foarte indragita de a te pune la curent cu stiri si noutati prezentate succint.

Există observatori care susţin că televiziunea este mai potrivită pentru a transmite experienţe şi impresii, în timp ce ziarele sunt mai bune purtatoare de fapte şi informatii. Gradul de atentie este mereu variabil şi solicită întotdeauna găsirea unor formule-cheie pentru a-l capta.
Valorile comune in fata consumatorului insa, ar trebui sa fie cele mai importante in creatiile jurnalistice de orice gen : să nu se inventeze personaje, jurnaliştii „electronici” nu trebuie să intervină şi să deformeze informaţiile înregistrate pe o casetă, schimbând ordinea sau întrebările dintr-un interviu, trebuie pastrata acurateţea, verificarea faptelor,apoi echilibrul în redactarea materialelor care trebuie să reflecte punctele de vedere ale tuturor celor implicaţi. Numai astfel va putea fi menţinută credibilitatea, în absenţa căreia jurnalismul, de orice fel, nu poate exista.
Am debutat in noul sezon de “Cunoaste, viseaza,iubeste”, cu un gen jurnalistic nou, pastila video.Ea e foarte aproape de ceea ce am enumerat mai sus, din punct de vedere al imaginii, vocii, textului. Invita publicul meu la cateva minute de aprofundare a unei teme, despre care vorbeste reportajul principal al editiei care urmeaza.Pentru ca paradoxal, imi plac si lucrurile abordate profund, dar ador si comercialul de bun gust, sper sa invat cat de repede sa folosesc pastila mea video, ca o “vindecare” a ranilor produse de alte suporturi jurnalistice care au dezamagit…