Ce poate stopa degenerarea?

Dupa ce chiar ieri am auzit despre decesul unei prietene, am facut efortul de a scrie si a prelua informatii legate de un subiect pe care il tot ocolesc.O alta cunostinta, de la care nu ma asteptam deloc sa intre in acest lant, intrucat ea insasi era medic si vindeca oameni, a patit-o recent…Ca preventie si stil de viata, o alternativa extraordinara este dieta alcalina.
Ce inseamna si ce presupune ca intelegere, cititi in cele ce urmeaza…

Industriile medicale si farmaceutice au rol de industrii, ce poate face omul aflat la necaz, depinde de propria cunoastere si incredere.Terapia alcalină standard în cancer este o cură destul de dură, cu o du­rată de mini­mum 12 săptămâni, timp în care se con­sumă ex­clusiv alimente alcalinizante şi, în proporţie de peste 70%, nepreparate termic.Cele mai bune rezultate în terapia cancerului au fost obţinute în centrele de sănătate deschise de către doc­torul Robert Young şi profilate pe studiul şi trata­mentul afecţiunilor tumorale, inclusiv cele în stadiile avansate (până la stadiul 3, inclusiv).
Ce inseamna aceste concepte de ‘alcalinizare’ si ‘pH’ ? Haideti sa vedem.
Nutrientii din alimente (carbohidrati, proteine, lipide s.a.) sunt livrati prin sistemul sanguin celulei, iar acestea utilizeaza oxigen (inspirat prin plamani si adus tot de sange) pentru a-i ‚arde’ si a oferi corpului energie (ce se inmagazineaza in mici molecule numite adenozina trifosfat – ATP). In urma acestei operatiuni raman, evident, si reziduuri (deseuri – ‚cenusa’). In afara de apa si dioxidul de carbon ce este expirat de plamani, rezulta reziduuri sub forma unor saruri. Hrana considerata ‚buna’ sau ‚rea’ pentru noi este determinata de cantitatea si calitatea deseurilor (sarurilor) produse : alcaline sau acide.

Exista alimente ce genereaza saruri (reziduuri) alcaline si alimente ce genereaza saruri acide (mai pe larg in lista alimentelor). Desi, dupa unele studii, practic 99% din reziduuri sunt acide – de aceea urina si pielea (transpiratia), cele doua mari canale de eliminare, au pH acid. Reziduurile alcaline uzuale sunt mai degraba ‘mai putin acide decat celelalte’ sau ‘mai aproape de neutru’.
Excesul de aciditate forteaza corpul sa ia mai multe minerale alcaline – calciu, sodiu, magneziu, potasiu – de la organele vitale si sistemul osos, pemtru a neutraliza acidul si a-l elimina din corp. Ca rezultat, corpul poate suferi o ‘coroziune’ severa si prelungita ce poate continua nedetectata ani de zile, pana izbucneste sub forma acelor ‚boli ale batranetii biologice’

Pe masura ce lucrurile evolueaza, astfel de zone isi maresc aciditatea si unele celule mor. ; ele se transforma in deseuri acide, ce sunt eliminate. Totusi, alte celule se adapteaza mediului. Cu alte cuvinte, in loc sa moara – precum o fac celulele normale intr-un mediu acid – ele supravietuiesc, sufera mutatii si devin celule anormale. Acestea sunt numite celule maligne. Ele nu corespund cu memoria codului genetic, deci cresc in mod nedefinit si fara ordine, comportandu-se invers fata de celulele normale. De exemplu, celulele normale inspira oxigen (O2) si expira dioxid de carbon (CO2). Singurele celule care expira oxigenul, la fel ca si plantele, sunt celulele canceroase.. Din aceasta perspectiva, putem compara cancerul cu o planta ce creste in interiorul corpului nostru. O planta ale carei radacini pot fi taiate prin alcalinizare.

Aciditatea coaguleaza sangele. Este o proprietate necesara a sangelui de a opri sangerarea cand ne taiem. Datorita acestei proprietati salvatoare, sangele se ingroasa pe masura ce imbatranim, sau cand acumulam mai mult acid (se blocheaza capilarele) cauzand proasta circulatie – prima cauza a bolilor degenerative. Si astfel au probleme toate organele. Dar toate organele muncesc pentru a pastra sangele cu un pH echilibrat – ele chiar sunt dispuse sa sufere agresiuni daca pot ‘apara’ astfel un pH minim de 7,35. Ceea ce se si intampla, din pacate.
Cand vorbim de pH-ul corpului intelegem de fapt pH-ul anumitor lichide din interiorul sau.
Dr. Leonard Coldwell::” Din experienta mea, orice cancer se poate vindeca între 2 și 16 săptămâni. Dar la fel de adevarat este și faptul că orice doctor cu o experiența de peste 20 de ani, știe că această bolală se poate vindeca și instantaneu, fenomen cunoscut ca vindecare spontană. Există chiar și o carte scrisă de un autor pe care nu-l agreez, care prezinta mai multe cazuri de vindecare spontană. Aceasta înseamnă că este posibil, iar noi doar trebuie să găsim o cale să accesăm acest lucru. ”
În momentul în care scapi de starea acidă (acidoza) și toxicitate internă, în momentul în care corpul devine alcalin și îmbogățit în oxigen prin adoptarea unei diete crude vegale și a sucurilor verzi bogate în clorofilă, bogate în calciul bun și minerale, deci în momentul în care corpul tău ajunge la alcalinitate, atunci cancerul este stopat. Poate dura câteva zile sau câteva săptămâni, dar acesta va fi oprit. Aduci corpul la un pH vindecător, pH-ul sângelui sănătos trebuie să fie ușor alcalin, la valoarea de 7,36 dar în faza de vindecare, el trebuie să fie mai alcalin, în jur de 7,5. Dr. Martin din Germania, folosește o metoda de oxigenare a sângelui, unde se scoate tot sângele din corp (este negru) se oxigenează (devine roz) și dupa 12 astfel de ședinte ai un sânge ca de nou născut, iar lipsa oxigenului este ușor eliminată. Este ca și cum ar fi un dopaj, dar legal.

Unii medici din Europa folosesc injecții (intravenoase) cu Vitamina C. În jur de 100cc (100 ml) de trei ori pe săptămâna, iar în unele cazuri mai des. Și din experiența mea, cancerul sau tumorile au dispărut chiar și în două zile. Vitamina C este un puternic vindecător și ajută și în majoritatea afecțiunilor inimii, dar din păcate, vitamina C va începe să fie un remediu dat numai pe rețetă și de formă sintetică, la fel ca și vitamina E. Vitamina E, foarte ușor și eficient rezolvă toate problemele legate de tensiune arterială; dar s-au facut studii cu Vitamina E de formă sintetică, iar concluziile au fost că nu este eficientă. Bineînțeles, forma sintetică nu este eficientă, ci doar cea naturală.

Dacă natura creează o problemă, natura creează și soluția. Daca ceva nu a existat acum 100 de ani, înseamnă că nu ai nevoie de ea astăzi (referitor la medicamente și remedii de sinteză). Când dorești să ajuți pe cineva și să-l informezi mai bine cum își poate elimina cancerul foarte repede, i-aș recomanda în primul rând să treacă instantaneu la o dietă vegano – crudivoră. Sunt cărți, sunt deja bucătari care te pot învata despre acest gen de hrană, sunt materiale video despre acest subiect. De asemenea, dacă nu există afecțiuni ale rinichilor, aș recomanda să se bea aproape 4 litri de apa pe zi, la care se adaugă jumătate de lingurița de sare de mare. Avem nevoie de sare pentru orice fel de functii ale corpului. Avem nevoie de electricitate, iar această electricitate poate fi produsă într-un mediu cu suficientă sare. Deci dacă ai lipsă sau carență de sare, ai și o problema de tensiune.

Iata in continuare valorile medii ale pH-ului pentru o persoana sanatoasa (conform lui Harald Tietze) :
pH

Sucurile gastrice din stomac 1,5-3,5
Piele/transpiratie 4,7
Saliva (dimineata) 6,4
Urina (dimineata) 5,5-6,0
Lichid intracelular 7,1
Sange 7,35-7,45
Sucuri pancreatice 8,8

“HRANA” ALCALINA
( lista este preluata, ca si baza, din scrierile lui Edgar Cayce )

Fructe alcaline Vegetale alcaline

Mere / must Germeni, muguri lucerna
Caise Anghinare
Avocado Asparagus
Banane Muguri de bambus
Pepene galben Fasole (verde, boabe)
Roscova (doar pastaia) Sfecla
Cirese Broccoli
Coaja de lamaie Varza
Stafide negre (coacaze) Telina
Curmale Conopida
Smochine Cicoare

Struguri Rosii (coapte)
Grapefruit Porumb
Guave, Kumquats, Loquats Castravete
Lamai coapte Marar
Lime Stevie, macris
Mango
Nectarine Patlagea vanata
Masline coapte Andive
Portocale Usturoi
Papaya Hrean
Fructul pasiunii Nap, Nap suedez, turcesc
Piersici Praz
Pere Laptuci, Salate
Curmale japoneze Ciuperci
Ananas proaspat
Rodii Ceapa
Pepeni Patrunjel
Stafide Pastarnac
Tamarinde
Mandarine Cartofi dulci
Nuca de cocos proaspata Dovleac, dovlecei

Ridichi,Varza, Spanac


Produse lactate alcaline Alune alcaline

Lapte acidophilus Migdale

Zer, lapte batut Castane (coapte, prajite)
Iaurt

Lapte (integral -vaca, capra)

Produse animale alcaline Cereale alcaline

Sange, faina de oase Hrisca
Lichid din carnea de vaca Mei

Diverse alcaline

Agar
Inlocuitori de cafea
Miere
Kelp
Ceai (din plante, verde-chinezesc,

din ghimbir, de ginseng, din ciuperca Kombucha)
Galbenus de ou
Lucerna
Ghimbir
Ulei de masline
Polen

„HRANA“ ACIDA(ce sa evitam)

Fructe acide Vegetale acide

Fructe conservate Fasole uscata
Fructe in cutii Varza de Bruxelles
de conserve cu zahar Linte
Merisor Rubarba, revent
Fructe uscate, glazurate
Masline sarate, murate
Prune, prune uscate
Mure
Visine
Capsuni

Produse lactate acide Alune acide

Unt Toate cu exceptia celor alcaline
Branza de orice fel Nuca de cocos praf
Cascaval
Frisca
Creme
Margarina
Lapte (fiert, la cutie, etc)

Produse animale acide Cereale acide

Toate tipurile de carne, Toate cerealele si produsele

gatite in orice fel din cereale, cu exceptia
Peste, scoici hrisca si mei
Gelatina

Diverse acide

Bauturi alcoolice
Cacao
Cafea
Ceaiuri indiene
Condimente (toate)
Medicamente
Albus de ou
Arome
Maioneza
Tutun
Tapioca
Otet de vin
Ciocolata, dulciuri
Gemuri, jeleuri, marmelada
Muraturi
Grasimi
Bauturi carbogazoase, Cola
Alimente prajite, conservate, fierte (mancare gatita)
Zahar si indulcitori artificiali

Deci, ce mancam ?
Alimentele bazice se consumă mai ales în sta­re crudă sau, eventual, gătite prin fierbere de scur­tă durată sau la abur. Sunt recomandate majoritatea legumelor, mai ales cele verzi, şi toate zarzava­tu­rile. Dintre legume se recomandă în mod special: varza albă, varza creaţă, varza roşie, broccoli, cono­pida, cea­pa ver­de, usturoiul verde, prazul, dovleceii, castra­veţii, ţelina, sfecla, anghinarea, spa­ranghelul. Apoi, nu tre­buie să lip­sească din alimentaţie sa­latele foarte bogate în clorofilă, cum ar fi cele ob­ţinute din frun­zele de spanac, de sa­lată, de salată creaţă, de unti­şor, de urzici, de rucola sau de andive. Se mai recomandă în mod spe­cial zar­za­vaturile proas­­pete, adi­că ţe­lina şi pă­trun­jelul ver­de, mă­rarul, leuş­tea­nul, năstu­relul. Dintre fructe, cele mai bu­ne sunt: merele, avo­cado, lămâile, lă­mâile verzi, grep­frutul, gu­tuile, cireşele, pe­pe­nele galben şi cel roşu.

Efortul fizic

Alături de consumul ali­men­telor şi al apei alcaline sunt reco­mandate şi exerciţiile fizice, la o intensitate destul de mare, aşa încât să producă transpiraţie. De ce? Pentru că transpiraţia din tim­pul efor­tului ajută la elimi­narea rezi­duurilor de meta­bo­lism acide, reducând totodată stresul oxi­da­tiv şi crescând pH-ul sân­ge­lui.