Casa Versace

Casa Versace

Versace nu mai este nici macar un nume. Este un cuvant, un termen, pe care atunci cand il rostesti, sensul sau este imediat si aproape universal recunoscut. Pentru multi dintre noi ar parea ciudat sa auzim o intrebare de genul „cine este?” sau „ce inseamna?”.  Astfel, nu vom fi mirati sa aflam ca dupa bijuterii si parfumuri, dupa parteneriate cu case automobilistice si telefoane mobile glam, se poate trai in stil Versace prin noua linie Versace Home sau se poate zbura in stil Versace, cu luxoase si exclusive elicoptere, design Versace, datorita acordului incheiat cu industria de constructii aeronautice Augusta Westland.
Revenind cu picioarele pe pamant, Versace prezinta o serie de propuneri de amenajari interioare, ce intruchipeaza spiritul luxos si contemporan in care oricine ar dori sa se complaca in propria casa. Astfel, ia nastere la Milano primul boutique Versace Home,peste 500 mp de materiale luxoase, de marmura si cristal, de pretioase jacquard tesute manual, un spatiu perfect pentru a pune in valoare mobilierul din home collection.

versace

Un spatiu in care arta amenajarilor interioare se va imbina cu arta propriu-zisa, deoarece va fi, in acelasi timp, si o galerie ce va permite artistilor italieni sa-si expuna lucrarile.

Nu este decat o continuare a marii pasiuni a lui Gianni Versace pentru arta,sub orice forma, de la teatru si dans pana la sculptura si pictura.Estetica se joaca cu contrastul intre formele sinuoase si cele geometrice, penduleaza intre excelenta si eleganta, intre experimentare si traditie, intre formele anilor ’30 si liniile cele mai moderne, intre clasicul si prestigiosul lemn si materiale a caror utilizare in acest domeniu nu este usor de conceput (titan, rutheniu – materiale rare din familia platinei), sfarsind prin a se exprima in mod contemporan cu mare clasa.Propunerile se desprind in trei sectiuni:Design, Heritage si Art de la table.
Colectiile moderne Design, in binecunoscutul stil „curat” si rafinat, graviteaza in jurul binomului cromatic alb-negru, valorizand – de fiecare data altfel – clasicul motiv grecesc care dintotdeauna a personalizat colectiile Versace, si care se insinueaza de aceasta data in bratele canapelelor, in picioarele mobilei, in insertiile meselor sau in corpurile de iluminat.
Home Heritage este, in schimb, dedicata unui lux fastuos, traditiei neoclasice, detaliilor in aur, materialelor pretioase, intr-un cuvant este expresia frumusetii fara timp, fara epoca, candoarea unei clasicitati ce continua sa traverseze istoria, mentinandu-se neintrerupt in actualitate.
Paleta de culori este mult mai vasta decat lasa sa se intrevada la prima vedere, predominanta alb-negrului: de la maro si gri, la bleu stins, umbre purpurii, tonalitati de lila, verde Nil sau culoarea pudrei.
Art de la table ofera colectiile de portelanuri, liniile de pahare de cristal, tacamuri de argint, vase si obiecte decorative.
Colectia Home se naste in 1992, odata cu realizarea primelor tesaturi si materiale pentru casa, continuand apoi cu portelanurile ce prind viata prin colaborarea cu Rosenthal si devin, apoi,nu doar celebre, ci si clasice (Medusa, Meandre, Marco Polo, Barocco etc.), iar astazi cuprinde decoruri si accesorii demne de un lider in domeniu.

Previous post:
Next Post: