Arta de a spune NU

In acest moment daca ar fi sa pun un “ceva” superexcitant in capul unei liste de revelatii intelectuale, asta ar fi..un refuz inteligent.

De cele mai multe ori,  momentul lui NU este ori amanat (pana se pierde intrebarea), ori lasat la mica intelegere, ori pur si simplu trecut cu vederea.Decat NU clar, mai usor e sa dispari..
Vorbesti cu oamenii, fixezi intalniri, faci proiecte, iti bati capul, legi relatii si prietenii..pana cand , concret, vine momentul in care intrebarea are nevoie doar de un DA sau de un NU.

Si atunci..incepe circul. Suni si nu mai  raspunde nimeni. Mailul si mesajele isi pierd valoarea de comunicatori. Relatiile umbresc, iar entuziasmul – cu sutele de zambete ce l-au insotit candva, se transforma in amintiri. Daca esti cu simturile si emotiile la cote inalte, poti simti cum o noua entitate energetica (rece si intunecata) se formeaza acolo unde stralucea, euforia..

De ce m-ar incanta un refuz inteligent??Pentru ca are exact aceeasi valoare ca si afirmatia…Doar ca este atat de rar…Afirmatia il contine si pe NU in viitor, pe cand ivers e mai greu..Are la fel de multa stralucire si continut, este egal ca putere, dar muuuult, infinit mai greu de comunicat. Necesita o intentie clara. Nu poate  fi spus cu aceeasi usurinta ,ca DA.

Lumina verde abia o astepti, lumina rosie, abia astepti sa treaca..

Altruismul si constienta ce reprezinta un NU in orice job, relatie, proiect, te fac mult mai respectabil decat un NON-RASPUNS.

Afacerile si timpul s-ar rula cu folos, oamenii ar transmite respectul si moralitatea – adevarate,profunde. A alege cuvintele si contextul pentru un refuz elegant,inteligent,  te pun fata in fata cu adevarul sau minciuna.

DA este un drog. NU este refuzul drogului. Tanjesti sa auzi doar DA, si spui Da chiar cand gadesti NU din prima clipa. Si mergi inainte, afirmand ce negi in inima.

Spun ceva deloc superficial…Asist zilnic la afirmatii false, si ma trezesc captiva in jocul lor.

E bine sa zici DA din inima, si NU tot de acolo. Pentru ca altfel, te bati cu tine insati…

Sunt indragostita, entuziasmata si chiar mai mult, de cei cativa oameni care stiu sa accepte sau sa refuze cu aceeasi forta.
Doar iubirii nu ii poti spune NU, fara sa te gandesti, in rest…

 

 

Luana Media