Despre apa ,fructe si hidratare

Bautul apei este specific oamenilor care mananca mancaruri concentrate. Cei care mananca fructe si vegetale crude nu mai au nevoie sa bea apa. Daca totusi doriti sa beti apa, ar trebui sa beti apa distilata sau “apa minune” (de tarate), daca aveti aceasta posibilitate.

Apa de izvor nu este recomandata, deoarece contine minerale anorganice, pe care corpul uman nu le poate folosi sau precipita si care se agata de colesterolul din corp si se depune sub forma unei placi groase pe artere. Apa distilata (si in vegetale este tot distilata) nu are acest efect

Apa de tarate (mai putin eficienta la obezitate, dar utila pentru anemii si boli nervoase). Se pun 3-4 linguri de tarate intr-un litru de apa si se lasa de seara pana dimineata, apoi se strecoara. Se consuma in locul apei, fiind mult imbogatita cu vitaminele din complexul B. Si ajuta mai ales pe cei care au probleme cu stresul sau au anumite dereglari la nivelul creierului. Este recomandata si celor care doresc sa-si imbunatateasca memoria sau se afla in fata unor examene. Persoanele varstnice care au avut sau au suferinte cronice prelungite pot sa foloseasca permanent aceasta apa. (Pentru a fi mai gustoasa si mai bogata in vitamine, in apa se pot adauga suc de lamaie si miere.) Este bine ca oamenii sanatosi sa consume tarate, cel putin 1 lingurita de trei ori pe zi, taratele contribuind in toate cazurile la mentinerea unui echilibru corect al organismului.

Fructele constituie mancarea cu continutul cel mai mare de apa : 80-90%,deci daca nu bei apa…ai aceasta super-alternativa! In plus, ele sunt pline de vitamine, minerale, carbohidrati, aminoacizi, acizi grasi. Prin natura lui, fructul da corpului posibilitatea sa se curete de toxine, daca este corect consumat.
Studiile arata ca “ceea ce mananci la o masa afecteaza ceea ce vei manca la masa urmatoare”. La doua grupuri studiate, dintre care unuia i s-au dat fructe iar celuilalt alimente dulci pe baza de zahar, s-a constatat ca : grupul care mancase fructe a dorit sa manance in medie cu 479 calorii mai putin decat grupul care mancase zahar.
Fructele curata, nu naclaiesc corpul.
Fructele cer mai putina energie pentru a fi digerate decat orice alt aliment… In practica, nici o energie nu este cheltuita la digestia lor; mai mult, fructele dau energie corpului.

Deoarece stau in stomac atat de putin timp, inseamna ca ele nu trebuie mancate cu/dupa ceva, ci pe stomacul gol.Imediat cum fructul vine in contact cu mancarea din stomac si cu sucurile digestive, intreaga masa de alimente incepe sa se “strice”. Orice proteina din stomac va putrezi, orice carbohidrat va fermenta. Totul devine acid. S-ar putea sa nu va fie rau, dar aceasta nu inseamna ca nu ati incalcat o regula de baza in alimentatie, ci arata enorma adaptabilitate a corpului nostru.
Exemplu : Pepenele nu trebuie mancat niciodata dupa masa, deoarece produce fermentatie. Daca il mancati pe stomacul gol, iar dupa 20 de minute mancati altceva, veti vedea ce efecte pozitive va avea.
Fructele clasificate botanic drept “acide” (portocale, ananas si grape fruit), ca – de altfel – toate fructele o data ajunse in stomac devin alcaline (daca se consuma pe stomacul gol). Ele neutralizeaza, ca si vegetalele crude, acizii care se formeaza in corp.
Un corp toxic acid se poate recunoaste dupa : balonare, greutate excesiva, par incaruntit, chelire, izbucnire nervoasa, cercuri negre sub ochi, riduri premature pe fata, ulcerari. Consumul corect de fructe duce la o incredibila intinerire, longevitate, sanatate si energie.
In afara faptului ca ele aduc in corp apa de curatare, se stie ca fructele nu lasa reziduuri in sistem, nu cheltuie energie pentru digestie, importanta lor enorma constand in continutul valoros de “combustibil”. Fara combustibil organismul nu poate functiona.

Borsul sau zeama rezultata din macerarea taratelor de grau  este si el hidratant si detoxigfiant,contine si un complex de vitamine B si C, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati. Fiind un produs natural, borsul este foarte bogat in enzime. In Bucovina, inainte de intrarea in post, toate vasele si tacamurile sunt clatite cu bors si apoi binecuvantate, semn ca borsul este si un dezinfectant. In credinta populara, ii scapa pe copii de deochi si le reda pofta de mancare.
Nutritionistii recomanda cura cu bors pentru revigorarea întregului organism. Daca vreti sa fiti în forma, beti cate o cana cu bors cu 15 minute înaintea fiecarei mese principale, timp de 20 de zile. Dupa o pauza de sapte zile, cura se poate repeta. Daca aveti probleme cu ficatul sau cu bila, beti pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masa, cate o cana de bors.

bors

Previous post:
Next Post: